JAVNA TRIBINA HKM-a

U srijedu navečer, 12. svibnja, u sklopu redovitog susreta HKM-a, u dvorani Bl. Alojzija Stepinca (mala crkva), održana je javna tribina pod naslovom "... Kao živo kamenje ugradi (se) u duhovni Dom...". Predavanje je održao naš bivši župnik a sadašnji vicerektog hrvatskog zavoda Sv. Jeronima u Rimu, don Željko Majić. Imalo se što čuti.

Don Željko je govorio o potrebi uključivanja u život župne zajednice svakog njezina člana, na sebi primjeren način. Slika živoga kamena, kako u građevini, tako i na duhovnom području, može se usporediti sa slikom glave i udova - čestom slikom koja se upotrebljava u Novom Zavjetu da bi se objasnila povezanost Krista i Crkve, odnosno svakog njezinog člana.

Nakon predavanja slijedila su nekolika pitanja slušatelja na koja je don Željko rado odgovorio. Večer su dodatno uljepšale članice zbora mladih "Mir" koje su zajedno sa svojim voditeljem, don Ivom Šutalom, otpjevale nekoliko skladbi sa svoga CD-a koji je pred dovršetkom.

Tribina Zeljko Majic

Marina Rajić, predsjednica HKM-a, kao mali dar, uručila je don Željku lijepo upakirani bunski kamen - simbol povezanosti, ustrajnosti i samog predavanja. Druženje se nastavilo u župnim prostorijama...

Go back