JEDNODNEVNI IZLET

Ove godine u mjesecu lipnju naš župnik don Bernard Marijanović i voditeljica našega dječjeg zbora Kristina Ćorić nagradili su dječji zbor 'Put ljubavi', članove naše Medijske sekcije i ministrante jednodnevnim izletom za zalaganje u župnim aktivnostima.

Izlet 2010

Radosna srca i s vjerom u Boga krenuli smo u subotu 12. lipnja u 9 sati ispred naše župne crkve na Buni. Odmah na početku vožnje pomolili smo se za sretno putovanje i s pjesmom krenuli u Karmel Sv. Ilije Proroka kod Buškog jezera. Tamo smo došli oko dvanaest sati gdje nas je srdačno dočekao jedan časni brat, karmelićanin (zaboravili smo mu ime!). Proveo nas je kroz samostan i pričao o karmelićanima i povijesti samostana. Ujedno smo posjetili muzej i sobe za duhovne ali i tjelesne obnove. Pozdravili smo se s bratom  i krenuli u župu Prisoje gdje nas je dočekao župnik te župe don Gordan Božić. Don Gordan nam je pokazao svoju crkvu, malo pričao o njoj a onda smo svi zajedno otpjevali pjesmu u znak zahvalnosti pri polasku. Da bi naš izlet urezali u sjećanje kratko smo svratili i slikali smo se pred crkvom i samostanom u Širokom Brijegu. A onda smo uz veselu pjesmu krenuli u župu Ploče - Tepčići da bismo prisustvovali svečanoj krizmi u toj župi koja je bila u večernjim satima na groblju. Naš dječji zbor svojim pjevanjem uveličao je njihovo krizmano slavlje.

Izlet 2010

Poslije mise spustili smo se na našu dragu Bunu i s jednim velikim, toplim pljeskom zahvalili don Bernardu i Kristini na ovako lijepom izletu.

Anđela Pažin i Ivona Dogan

Go back