KRIZMA 2010.

POZDRAV BISKUPU

 Krizmanik:

 Preuzvišeni Oče Biskupe!        

Dobro došli u našu župu Presvetoga Trojstva, Blagaj – Buna. Dobro došli u ovu našu novu, neizrađenu crkvu. Zimi je u njoj hladno a ljeti vruće, sparno. Evo ovako kao što je danas. Bog zna kad će se to promijeniti. Ipak, ovo je naša crkva. Naša i Vaša. U njoj se Bogu molimo, slavimo svete mise, primamo sakramente kao da je crkva i dovršena. A možda i bolje!

Učili su nas na vjeronauku da Dobri Pastir ne napušta svoga stada ni po zimi ni po ljeti, ni po kiši ni po suncu. Izdržite i Vi danas zajedno s nama.

U ime nas krizmanika, naših kumova i roditelja, naših obitelji i svih župljana radosno Vas pozdravljamo ovdje na Buni. Vjerujemo da Bog vodi Crkvu i da po Vašim rukama danas primamo sedam darova Duha Svetoga. Možda i ne razumijemo pravo što to sve znači ali želimo, prihvaćamo i otvorena srca i pameti čekamo taj trenutak kada ćete izreći te riječi „Primi pečat dara Duha Svetoga!“

Neka ovaj naš susret u svetoj misi i sakramentu Potvrde bude i vanjski znak našeg zajedništva, punoljetnosti u vjeri, kršćanske zrelosti i nade.

Da, posebno nade da će već sutra biti više jedinstva i sloge u ovoj našoj župi. U svakoj našoj svetoj misi u ovoj crkvi izgovara se Vaše ime i ime Svetoga Oca Pape. Ne znamo je li Vam to i koliko pomaže ali mi za Vas molimo. Izgovorite po koji put u svojim molitvama i Vi ime naše župe i ove župne zajednice, kao što ćete danas izgovoriti ime svakoga od nas krizmanika. I ne samo danas, nego i ubuduće kad god to budete mogli.

 Oče Biskupe, dobro nam došli!

Go back