Poziv na pomoć stradalima u potresu u Hrvatskoj!

Draga braćo i sestre, poštovani župljani,

Svjedoci smo jučerašnjega jakoga potresa koji je pogodio dio Hrvatske a osjetio se i Europi i svijetu. Potres je odnio i nekoliko života. Pomolimo se za pokoj njihovih duša! Naši su biskupi odmah reagirali na ovu izvanrednu situaciju te pozivaju na molitvu i post. Naš je Biskup danas, 30. prosinca poslao kružno pismo svim župnim uredima u kojem poziva prvenstveno na molitvu za stradale te određuje da se u svim našim župama, u nedjelju, 3. siječnja 2021., prikuplja milostinja za pomoć Sisačkoj biskupiji. 

Također je gospodin Biskup odredio da sve vrste pomoći Sisačkoj biskupiji koordinira Biskupijski Caritas koji je u stalnom kontaktu s Hrvatskim Caritasom i Caritasom Sisačke biskupije. 

Iz Hrvatskoga je caritasa poručeno da za sada ne skupljamo i ne šaljemo pomoć u naturi (hrana, higijena, odjevni predmeti ...) , jer su sa svime time uvelike zatrpani. Najbolje bi bilo kada bismo prikupljali novac. Kada se reflektori i kamere ugase i mikrofoni odmaknu i tada će biti potreban naša pomoć. Možda najpotrebnija.

Naš Caritas je u suradnji s HT Eronetom danas aktivirao tzv. humanitarni broj na koji se može izvršiti donacija; jedan poziv, 2.00 KM.

Broj je 092 890 880 ( i za sada se samo može zvati samo iz eronet mreže; vjerujemo da će već sutra moći i s fiksnoga telefona i s brojeva drugih operatera).

Na Caritas je objavio i žiroračune na koje se mogu uplatiti veći novčani iznosi. Bilo bi dobro kada biste s ovim mogućnostima sudjelovanja u solidarnosti s potresom pogođenom braćom i sestrama u Sisačkoj biskupiji, Zagrebu i okolici, upoznali povjerene vam vjernike. 

Osim pozivom na broj, Vašu uplatu možete izvršiti i na žiro račun:
U domaćoj valuti - BAM:
UNICREDIT BANK D.D.
CARITAS BISKUPIJA MOSTAR-DUVNO I TREBINJE-MRKAN
3381002202483574
Devizni:
UNICREDIT BANK D.D.
CARITAS BISKUPIJA MOSTAR-DUVNO I TREBINJE-MRKAN
IBAN: BA393380604807008381
BIC : UNCRBA22XXX
Svrha doznake: Pomoć porušenoj Banovini

Go back