PROČELNICI HKM-A U ŠKOLI SKIJANJA

Blidinje

Vodstvo HKM-a (pročelnici sekcija i njihovi zamjenici) te još par mladih iz naše župe, zajedno s instruktorom skijanja te svećenicima don Tomislavom i don Bernardom, proveli su dva sadržajna dana u školi skijanja na Blidinju. Bilo je lijepo i teško. Smještaj nam je osigurao don Tomislav u novoizgrađenoj vikendici koju nam je njezin vlasnik dao besplatno na raspolaganje. Pošli smo u četvrtak navečer, 11. veljače, a vratili se sretno 13. veljače, u subotu navečer.

Petnaestak mladih je po prvi put stalo na skije i nakon dva naporna dana većina njih je odlično svladala prve korake te se već samostalno spuštali niz strminu male staze, na čuđenje instruktora. Neki su se doslovno zaljubili u taj šport te su tvrdo odlučili u što skorije vrijeme ponovno doći na snijeg.

Inače, ovih petnestak mladih vode svojih sedam sekcija unutar Hrvatske katoličke mladeži na Buni. Aktivni su u svim župnim događanjima, kao i mnogi drugi, te svećenicima uvijek pri ruci. Nadamo se da će takvi ostati i dalje, unatoč zanimljivim i ponekad za oko teško probavljivim padovima i vratolomijama, kojima smo svjedočili na stazi mekog blidinjskog snijega.

Blidinje

Go back