RODITELJI KAO VJEROUČITELJI

Drugi ovogodišnji susret roditelja i vjeroučenika 1. i 2. razreda devetogodišnje i 1. razreda osmogodišnje škole sa župnikom i župnim animatorima održan je u nedjelju, 18. travnja, poslije pučke mise u našoj crkvi i prostorijama Pastoralnog centra na Buni. Prvi susret je bio u došašću a ovaj drugi, uskrsni, bio je svojevrsna provjera kakvi su to roditelji bili u vjeronaučnom poslu oko svoje djece nižega uzrasta. Preliminarni rezultati?!

Tridesetak djece došlo je zajedno sa svojim roditeljima na ovaj susret. Oni su u našem prvom susretu zadužili jednu lijepu knjigu, punu priča u kojima su životinje glavne uloge. Roditelji su dobili zadatak da bar svakoga tjedna, ako ne i češće, pročitaju po jednu priču svome djetetu. Priče su poučne i primjerene dobi djece - uz roditeljska objašnjenja, naravno.

Animatori su na odvojenim susretima, u tri različite prostorije, razgovarali s djecom, provjeravali što su to radili kod kuće, koliko su priča čuli i koju su možda upamtili. Rezultati su pohvalni. Većina djece je redovito čitala priče zajedno sa svojim roditeljima. Tek njih nekoliko čitali su tu i tamo, povremeno. Stoga ovdje pohvaljujemo roditelje - vjeroučitelje svoje djece, na ozbiljno shvaćenoj i provedenoj dužnosti kako roditelja tako i vjeroučitelja.

Svako ulaganje u svoje dijete, posebno na duhovnom i intelektualnom području, investicije su koje će se višestruko isplatiti u njihovoj budućnosti. Potičemo ih da i dalje budu prvi svjedoci vjere svojoj djeci i prvi vjeroučitelji u svojoj obitelji!

Upisani vjeroučenici na župni vjeronauk 2009./2010.

Prvi i drugi razred devetogodišnje te prvi razred osmogodišnje škole:

1. Filip Milanović

2. Ivana Prusina

3. Filip Turić

4. Gabrijela Krešo

5. David Anđelić

6. Jana Bošković

7. Toni Anđelić

8. Mateo Blažević

9. Ivana Vlahić – Puljić

10.Nina Kukrika

11.Marija Mlikota

12.Petar Škobalj

13.Zvonimir Tikvić

14.Dalibor Perić

15.Tomislav Kaleb

16.Elena Cipetić

17.Sara Jonjić

18.Ana Petrović

19.Ivan Dragić

20.Luka Čuraković

21.Anamarija Marić

22.Marko Soldo

23.David Zlomislić

24.Luka Marić

25.Ana Šimić

26.Krešo Krešo

27.Stanko Gotovac

28.Ivana Čorić

29.Mihaela Mašić

30.Andro Petrović

31.Marijan Pavlović

32.Valentin Brnjić

33.Gabrijela Perić

34.Karla Lovrić

35.Ivona Perić

36.Matea Petrović

Go back