TITULAR ŽUPE - PRESVETO TROJSTVO 2010.

Trodnevnom pripravom i proslavom na samu svetkovinu Presvetog Trojstva, 30. svibnja, naša župa Blagaj - Buna proslavila je svoga titulara župe.

U četvrtak, 27. svibnja, sveta misa je bila u crkvi na Buni. predvodio ju je don Mladen Šutalo, župni vikar u župi Sv. Ivana u Mostaru. Prigoda za ispovijed bila je od 17 sati a u 17.30 svibanjska pobožnost uz litanije Presvetom Trojstvu.

U petak, 28. svibnja, svibanjska pobožnost i sveta misa počela ja u crkvi u Blagaju u 17 sati. Prethodila im je mala biciklijada naših mladih, krizmanika i djece, od crkve na Buni do crkve u Blagaju. Svetu misu predvodio je don Tomislav Ljuban, župnik župe Ploče - Tepčići.

Presveto Trojstvo 2010

U subotu, 29. svibnja, svetu misu na Buni predvodio je don Mile Vidić, naš bivši kapelan, a sadašnji župni vikar u župi Gradina. S njim je došao i njihov mješoviti župni zbor te pjevao na toj misi.

Susret folklora 2010

U 20 sati započela je manifestacija "Neka pjesma Bunom teče", susret folklora, koju je organizirao HKUD "Herceg Stjepan" ispred i u prostorijama Pastoralnog centra bl. Alojzija Stepinca. nastupilo je osam KUD-ova iz našega susjedstva. Prigodni program nastavio se duboko u noć.

Presveto Trojstvo 2010

Na samu svetkovinu Presvetog Trojstva, u nedjelju, 30. svibnja, svečana sveta misa bila je u 11 sati u crkvi u Blagaju. Misu je predvodio don Ivan Štironja, pastoralni vikar naše biskupije, u koncelebraciji sa još pet svećenika. Pod svetom misom kršten je mali Jakov Soldo a krstio ga je fra Petar Vlašić, naš bivši župnik. Lijepo vrijeme i lijepi ugođaj pratio nas je cijelo vrijeme. Hvala Bogu!

Go back