ZLATNI PIR NIKOLE I RUŽE BLAŽEVIĆ

proslavljen u župnoj crkvi na Buni u subotu 21. 10. 2017. god.

Svetom Misom zahvalnicom naši su zlatni jubilarci u zajedništvu s djecom i unucima te rodbinom, prijateljima i znancima zahvalili Presvetome Trojstvu za sve radosti i žalosti tijekom minulih 50 godina.
Nikola je rođen 8. siječnja 1939. god. a Ruža 12. svibnja 1942. god. Vjenčali su se u Posušju. Pričaju da su čitavu Misu preklečali. Iako im je to teško palo upamtili su to i danas o toj zgodi pričaju unucima, djeci i svećeniku

Nikolu i Ruža Bog je obdario s četvero djece: Ana; Ilija, kojega je uzeo sebi; Vedran i Goran. Imaju petero unučadi: Ivana; Nikola; Katarina; Dunja i Iris i tri nevjeste: Darija; Magdalena i Damira.

Na početku sv. Mise jubilarce su pozdravili unuk i unuke prigodnim recitacijama parafrazirajući naše slavne hrvatske pjesnike.

Župnik je na početku sv. Mise pozdravio nazočne govoreći kako život nije med i mlijeko. Uzeo je ovu rečenicu za pozdrav jer je Nikola pčelar te je priču uklopio praveći paralelu između pčelinjega radu i žrtve do izvrsnoga proizvoda, meda, koji nepce sladi. Zajednički život jednoga bračnoga para je sličan pčelinjem radu: ako su ženidbeni drugovi poput pčela radilica te svatko sa svoje strane učini ono što je potrebno kako bi zajednički život bio lijep utoliko će imati prijatan život.

Čitanje je pročitao sin Vedran, a molitvu vjernih kćer Ana.

U prigodnoj homiliji župnik je govorio o životu Tobije i Sare te uz dva kratka primjera o uspješnome braku i zajedničkim starim godinama potakao jubilarce da i dalje nastave uvažavati jedno drugo i odgajati unučad, koja imaju što od njih naučiti.

Bog je Nikolu i Ružu obdario zdravljem te su još pokretni i veoma aktivni u kućanskim poslovima kao i u pčelarstvu, maslinarstvu i medarstvu. Lijepo se paze s djecom, nevjestama i unucima. Lijepo je bilo vidjeti harmoničnu atmosferu i u crkvi i prigodom zajedničkoga objeda.

Neka ih i dalje prati i zagovara Sveta nazaretska obitelj.

Go back