Župne obavijesti: 29. 11. - 12. 12. 2010.

Zornice u Došašću - Kao i prijašnjih godina tijekom Došašća slavit ćemo svete mise zor­nice radnim danima. Ove godine mise zornice započinjat će pola sata ranije nego proteklih godina. Dakle, u 6 sati ujutro. Svake srijede na svetoj misi zornici tijekom Došašća sku­pljat ćemo milostinju za jednu obitelj iz naše župe koja je u potrebi. Vrijeme Došašća kao vrijeme naše priprave za Božić pruža nam pri­godu ne samo za dobra djela nego i za rad na sebi, svojoj duhovnosti i svojoj blizini s Bo­gom. Iskoristimo to drago vrijeme i prigodu koju nam Bog daruje u još jednom Došašću.

Župni vjeronauk održavat će se po ust­aljenom rasporedu do 3. nedjelje Došašća (12. prosinca). Poslije toga datuma samo će se održavati pripremni susreti za sekcije sub­otom (pjevači, svirači, čitači, ministranti...) kako bismo se što bolje pripremili za božićne dane koji su pred nama.

Elektična zvona u našo župi više ne zvone. Spalio ih je grom prije nekoliko dana tako da se više ne mogu popraviti. Odlučili smo na­baviti nova zvona s pripadajućim priborom koja koštaju otprilike 2000 eura ili 4000 KM. Već smo ih naručili pa će ih trebati i platiti. Pozivamo sve one koji to mogu i žele da se uključe u nabavku novih elektirčnih zvona dajući svoj prilog uz svete mise zornice ovih dana ili direktno u župnom uredu. Darovatelje ćemo objaviti u našem Župnom listu. Unapri­jed hvala!

Poziv u Božićni pjevački zbor upućujemo odraslim muškarcima i ženama (srednjoškolci, studenti, radnici, domaćice...). Planiramo ove božićne dane obogatiti novim pjevačkim kadrom. Svi znamo naše hrvatske božićne pjesme. Posebno vi koji ste prije pjevali u kakvim crkvenim zborovima ili sastavima a i svi vi drugi koji volite i imate sluha za naše crkveno pjevanje, pozvani ste na naš prvi sus­ret u utorak navečer, 30. studenog u 20 sati u prostorije župnog ureda na Buni. Dobro nam došli i zapjevajmo zajedno. Tko pjeva - dvostuko moli!

Prigode za svetu Ispovijed tijekom Došašća bit će svakim danom poslije svete mise zor­nice. Oni koji dođu na zornicu mogu ostati poslije mise i ispovjediti se. Našu zajedničku božićnu ispovijed na razini župe kao i ispovi­jed naših starih i bolesnih najavit ćemo u slijedećem broju župnog lista.

Nedjelja Caritasa slavi se uobičajeno na treću nedjelju Došašća. Kao i proteklih godi­na organizirat ćemo različite načine skupljan­ja sredstava za naš Župni caritas koji se brine u svojim mogućnostima za one najpotrebnije u našoj župi. Ono i onoliko koliko primimo toliko možemo i dati!
Sv. Veronika, HKM, djeca i drugi uvijek nam ponude nešto od svojih proizvoda koje možemo kupiti te nedjelje ispred naše crkve i tim novcem učiniti ponešto za potrebne.
Isami možemo učiniti štogod za svoje susjede, prijatelje, bližnje u potrebi u svojoj sredini tijekom ovoga Došašća. Ukoliko nis­mo u prigodi sami to učiniti, evo nam prilike unutar naše župne zajednice!

SVETE MISE KROZ TJEDAN

Ponedjeljak, 29. 11.;
06.00 - Stjepan Šaravanja za + oca Matu i strica Juru

Utorak, 30. 11.; Sv. Andrija, apostol;
06.00 - Obitelj Leko za Marka i Anu Leko

Srijeda, 01. 12;
06.00 - Obit. Ilije Perića za + Andriju (10 g.)

Četvrtak, 02. 12;
06.00 - Ivan Rogić na čast Krvi Kristove

Petak, 03. 12; Sv. Franjo Ksaver;
06.00 - Ruža Marijanović za sve pok. iz obitelji Marijanović i Bradarić

Subota, 04. 12.;
06.00 - Obitelj Kolar, na nakanu

Nedjelja, 05. 12.; Druga DOŠAŠĆA;
08.00 - Rana misa
11.00 - Pučka misa (za narod)

Ponedjeljak, 06. 12.;
06.00 - Supruga Marija s djecom za + Niku Puljića

Utorak, 07. 12.;
06.00 - Nedjeljka Perić za + supruga Anđelka, sina Mladena, + rod. Vidu i Lucu te brata Nikolu

Srijeda, 08. 12; BEZGREŠNO ZAČEĆE BDM
06.00 - Milivoj Gagro za + oca Dragu i majku Ivicu

Četvrtak, 09. 12;
06.00 - Stanko Ćorić za + rod. Antu i Ružu

Petak, 10. 12;
06.00 - Ljubica Rajić s obit. za + oca Juru i ost. pokojne

Subota, 11. 12.;
06.00 - Marija Kordić za sve pok. iz obitelji Kordić i Franić

Nedjelja, 12. 12.; Treća DOŠAŠĆA -
NEDJELJA CARITASA;
08.00 - Rana misa
11.00 - Pučka misa (za narod)

Go back