DUŽIJANICA U MOSTARU od 21. - 23. srpnja 2023.

Svi Bunjevci svjesni svog hrvatskog porijekla spremaju ove godine pohoditi organizirano svoj stari zavičaj, svoj “stari kraj”, svoju prapostojbinu. U cilju poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva - jedinstveni u nastupima - okupit će se ondje Bunjevci iz Bačke, iz Mađarske te iz senjskog i ličkog kraja u R. Hrvatskoj. Tim povodom oraganiziramo manifestaciju “Dužjanica u Mostaru” koja će se održati od 21. do 23. srpnja 2023. godine.

Program u Blagaju, 22. srpnja 2023. (subota)

- Sveta misa u staroj crkvi Presvetog Trojstva u Blagaju u prijepodnevnim satima. Svetu misu predvode svećenici subotičke biskupije, sudjeluju mladi u nošnji i Katedralni zbor Albe Vidakovića.

- Nakon mise, prigodni govor predstavnika Hrvatske zajednice, ispred ploče na crkvi i otkrivanje obnovljene ploče. (Spomen ploča na blagajskoj crkvi Presvetog Trojstva podignuta je prije 90 godina (1933. godine) prigodom prvog organiziranog pohoda Bunjevaca u Blagaj. Ovih dana se ta ploča obnavlja.)

- Posjet Vrelu Bune

- Posjet župnoj crkvi Presvetog Tijela i Krvi Kristove na Buni i posjet ploči koju su postavili bunjevački Hrvati iz Mađarske 2009. godine a koja se nalazi na pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca.

Dragi župljani, već sada vas pozivam na ovaj događaj koji će se održati u našoj župi. Očekuje se oko 300 gostiju Bunjevačkih Hrvata koji će posjetiti našu župu 22. srpnja. Za sve detalje toga susreta blagovremenom ću vas obavjestiti u nedjeljnim župnim oglasima.

Go back