DJEČJI ZBOR "PUT LJUBAVI"

Dječji zbor „Put ljubavi“ osnovan je 2001. godine. Sastoji se od djece uzrasta od trećeg do osmog razreda osnovne škole. Nastupili su nekoliko puta u župama naše biskupije. Trenutno broje oko 35 članova od kojih tri sviraju sintisajzer i jedan ritam gitaru. Imaju svoje redovite probe subotom u župi. Rado se druže i sudjeluju i u drugim sekcijama kao što su medijska, sportska, liturgijska i druge. Njihovo sastajanje i probe u župi znak su zajedništva, druženja i želje da doprinesu napretku i duhovnom rastu svoje župe i da slave Gospodina pjesmom i glasom. Voditelj zbora je Kristina Ćorić. Gospodine, blagoslovi radosnu pjesmu koja slavi tvoje ime kroz naš dječji zbor Put ljubavi.

zbor Put ljubavi
Raspjevano srce i usne našega dječjeg zbora

Srce je ono što se traži

Radosni i raspjevani članovi dječjeg zbora "Put ljubavi" daju posebnu notu živosti u naše nedjeljne svete mise i susrete. Vrijedno i odgovorno prate cijelu liturgijsku godinu. Ponavljanje jedne strofe po više desetaka puta na probi za njih je najnormalnija stvar. Umora nema jer najbitnije je naučiti! Prava je radost raditi s njima. Svaki trud brzo je vidljiv, a samo mala pohvala i priznanje dovoljni su za osmijeh na njihovim licima, te poticaj za još bolji rad. Nažalost, mogućnosti ne dopuštaju da ih ponekada nagradimo malo više. Ali i na ovaj način, sjećajući ih se na našim stranicama, dajemo im do znanja koliko cijenimo njihov trud i zalaganje.

Ove godine uz Dječju Olimpijadu kojim smo simbolično završili vjeronaučnu godinu nagradili smo ih gostovanjem na Zborovanju dječjih zborova u Župi Potoci- Bijelo Polje, 30.06.2011. Za prijevoz do Bijelog Polja u pomoć su priskočili  župnik don Bernard, te članovi HKM-a sa svojim osobnim automobilima. Na poseban način ponosni bili smo im pratnja i potpora. Uz dječje zborove iz ostalih župa naše biskupije bili su  na Svetoj misi u 18:00h, a potom na predstavljanju svih zborova pojedinačno. Naš "Put ljubavi" predstavo se pjesmama "Moj Isus" i "Silan Bog". Izlazak na pozornicu, stav, ozarena lica, uvod, pjesma, koreografija... sve je bilo važno i pomno uvježbano. I drugi su to primijetili i nastup nagradili jakim pljeskom. U zborovanju zborova nema pobjednika ili bolje reći svi su pobjednici. Župnik don Josip Galić svima je zahvalio na dolasku i sudjelovanju, te sve pozvao na zakusku i druženje, koje ni lagana kišica nije mogla pokvariti. Lijepo je i korisno djeci vidjeti kako osim njih postoji još puno zborova koji se trude i rade u svojim župama, te kako i ne mora sve to uvijek biti baš savršeno. Srce je ono što se traži, kada ono nosi glas nitko ne pita  za intonaciju jer se osjeti i ona druga važnija nit vodilja. A naš "Put ljubavi" pogodio je obadvije. Hvala im... :)

 

„Put Ljubavi“ na zborovanju zborova u Bijelom Polju, 30.06.2011.