Tečajevi priprave za sakramentalni brak 2022.

Tečajevi priprave za sakramentalni brak 2022. (94.6 KiB)

Župne obavijesti

Župne obavijesti od 17.10. do 30.1.2022.

Nastavljamo sa vjeronaucima i sa sekcijama po ustaljenom rasporedu. VJERONAUK za 5, 6, 7 i 8 razred: Kada djeca imaju prvu smjenu u školi tada imaju i župni vjeronauk tj. svako drugi tjedan. U srijedu (19.I) vjeronauk u crkvi za 5 razred u 11.15 sati, a za 7 razred u 13 sati. U ponedjeljak (24.I) vjeronauk u crkvi za 6 i 8 razredu u 13 sati. Sveta Misa u Blagaju bit će zadnje nedjelje u mjesecu ( 30. siječnja) u 12 sati. U nedjelju na svetoj Misi u 11 sati molit ćemo za pokojne mlade iz Rakitna i Posušja koji su nastradali prošle godine u novogodišnjoj noći.

Read more …

Najnovije vijesti iz župe

STATISTIKA U ŽUPI ZA 2021. GODINU

Ukupan broj obitelji sa stalnim prebivalištem u župi: 730 obitelji Ukupan broj župljana sa stalnim prebivalištem u župi: 2339 župljana, od toga broja 61 župljanin je povremeno u inozemstvu ili domovini. Ukupan broj obitelji koje žive u inozemstvu ili domovini: 78 obitelji Ukupan broj župljana koji žive u inozemstvu ili domovini: 261 župljanin Kada bismo posabrali sve župljane i obitelji, i one sa stalnim prebivalištem i one koji su u inozemstvu ili domovini, župa bi imala: 805 obitelji i 2600 župljana. Međutim, realna i činjenična brojka onih koji žive na terenu župe tj. onih koji u župi imaju stalno prebivalište je: 730 obitelji i 2339 župljana.

Read more …

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ

Božić je najradosniji kršćanski blagdan. Neka nam Božićna radost ostane u srcima ne samo kroz ove Božićne dane koji su pred nama nego kroz čitavu godinu. On se rodio u štali iz ljubavi prema tebi, zato na tu njegovu ljubav nemojmo ostati gluhi nego mu je uzvratimo. Želimo vam svima radostan Božić, neka se Isus nastani u vašim srcima i u vašim obiteljima.

NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ, SVETO POROĐENJE ISUSOVO!

Vaši don Slaven i don Tomislav

Read more …

ŽUPNA BOŽIĆNA ISPOVJED

U ponedjeljak, 13. prosinca, je najvažniji događaj u Došašću za našu župu, a to je zajednička župska ispovijed. Nastojmo u što većem broju doći, jer to nije samo tvoja osobna ispovijed nego u tim zajedničkim ispovijedima treba se vidjeti zajedništvo naše župske zajednice. Bit će 4 termina: prije podne u 9 i 11 sati, a poslije podne u 16 i 18 sati. Iza svakog termina bit će sveta misa. Taj dan neće biti mise zornice u 6 sati.

Read more …

ISPOVJED STARIH I BOLESNIH

u našoj župi bit će u ponedjeljak, 6. prosinca od 9 sati. Ponedjeljak, 6. prosinca: Kosor, Gnojnice, Dračevice, Kočine, Hodbina i Buna. Ponedjeljak, 6. prosinca: Ortiješ

Read more …

BOŽIĆNA ISPOVJED PRIPADNIKA HVO-a

U četvrtak, 9. prosinca, u našoj župi bit će ispovijed OS HVO-a iz vojarne Čapljina i Livno. Pokorničko bogoslužje i ispovijed je u 10 sati, a u 11 sati predviđena je sveta misa koju će predvoditi Msgr. biskup Tomo Vukšić, Vojni Ordinarij i Vrhbosanski nadbiskup koadjutor

Read more …