Župne obavijesti od 3.1. do 16.1.2022.

Čišćenje i ukrašavanje crkve. Na blagdane Vodokršta i Krštenja Gospodinova, 6. i 9. siječnja, iza svete mise moći ćete dati svoj obiteljski prilog za godišnje čišćenje crkve i cvijeće kojim ukrašavamo našu crkvu. Na dnu crkve će biti košare u koje možete svoje priloge od srca dati za našu župnu crkvu. Bogojavljenje - Vodokršte - Sveta Tri Kralja: Mise će biti kao i nedjeljom: u 8, 9:30 i 11 sati. Pod sve tri mise bit će Blagoslov vode i soli.

Read more …

Župne obavijesti od 20.12. do 2.1.2022.

Misne nakane: Obiteljske misne nakane primamo u župskom uredu za mjesec siječanj i veljaču. Kroz ova dva mjeseca mise će biti ujutro u 7 : 30 sati, a utorkom i četvrtkom bit će misa i u 18 sati. Za vrijeme blagoslova obitelji bit će samo jutarnje mise. Generalna proba svi sudionika u Božićnom programu bit će u srijedu (22. XII) u 20 sati. Crkveni tisak: oni koji žele primati katolički tisak nek se prijave u župni ured do Nove Godine. Ženidbeni navještaj: Sakramenat braka žele sklopiti:

Read more …

Župne obavijesti od 6.12. do 19.12.2021.

Misne nakane: Od danas primamo svete Mise za mjesec siječanj i veljaču 2022. godine. Od Nove godine svete mise u župi ćemo imati svakim radnim danom u 7. 30 sati, a utorkom i četvrtkom i u 7. 30 i u 18 sati. Za vrijeme blagoslova obitelji mise će biti samo ujutru u 7. 30 sati. Ako netko želi primati katolički tisak u idućoj godini neka se prijavi u župni ured, kako bi na vrijeme mogli izvršiti uplatu za iduću godinu. Stigli su i 12-lisni kalendari za iduću godinu koje možete kupiti u župnom uredu

Read more …

Župne obavijesti od 22.11. do 5.12.2021.

Božićna ispovijed u našoj župi bit će 13.XII, termine ispovijedi objavit ćemo naknadno i na vrijeme. Velika Božićna ispovijed u kojoj se kajemo i dobivamo oproštenje grijeha, simbolizira i naše župno zajedništvo tj. zajedničku radost da se čistim srcem i dostojno pripravimo na dolazak i rođenje našega Spasitelja Isusa Krista. USPOSTAVA BLAGAJNE HKM - a Dragi župljani, u dogovoru s mladima naše župe koji su u HKM-u, osnovali smo blagajnu koja će se koristiti isključivo za potrebe HKM-a. Mi ćemo svakako stati iza njihovog rada i aktivnosti u župi ali vas potičemo da se i vi odazovete u ovom projektu i podržite naše mlade, najprije molitvom, a onda i financijski.

Read more …

Župne obavijesti od 8.11. do 21.11.2021.

VJERONAUK za 5, 6, 7 i 8 razred: U srijedu (10. XI) vjeronauk u crkvi za 5 razred u 11.15 sati, a za 7 razred u 13 sati. U ponedjeljak (15. XI) vjeronauk u crkvi za 6 i 8 razredu u 13 sati. Ostali vjeronauci i sekcije su po ustaljenom rasporedu. Susreti HKM svake srijede u 20 sati. Za Misijsku nedjelju, 31. listopada prikupili smo za naše misionare iznos od 2630,00 KM. U njihovo ime svima srdačno zahvaljujemo. U mjesecu studenom, četvrtkom nakon večernje svete mise imamo klanjanje Presvetom Sakramentu.

Read more …

Župne obavijesti od 25.10. do 7.11.2021.

Za crkvu (KM): Ob. pok. Božice Puljić 100, N. N. 100, Za župni list (KM): Marija Perić 10., Ivanka Stojanović 10. Kruh sv. Ante (KM): Katarina Kosača Kotromanić Rođena 1424. god. u Blagaju, kći Stjepana Vukčića Kosače. Udajom za kralja Stjepana Tomaša prihvaća katoličku vjeru i njoj ostaje vjerna do svoje smrti. Uzorna ka­tolkinja u svakom pogledu, pomažući oni­ma kojima je pomoć potrebna i radeći na duhovnoj izgradnji naroda. Imala je dvoje djece. Podigla je nekoliko crkava i kapela.

Read more …

Župne obavijesti od 11.10. do 24.10.2021.

Misijska nedjelja ove godine pada na 24. listopada. Mi ćemo kao i prijašnjih godina aktivno sudjelovati u širenju misijske svijesti među nama i konkretnim djelima pomoći potrebitije od nas. Sva milostinja te nedjelje bit će za misije. Proslava sv. Luke u Ilićima U ponedjeljak, 18. listopada 2021. župa u Ilićima proslavit će blagdan sv. Luke evanđelista, svoga nebeskoga zaštitnika. Sveta misa je u 18 sati.

Read more …

Župne obavijesti od 27.9. do 10.10.2021.

Pozivamo djecu i mlade da se uključe u župne aktivnosti kroz vjeronauk i sekcije. Bilo bi lijepo da župa koja u danjašnjim prilikama ima prilično velik broj mladih i djece, ne pokapa njihove talente i darove nego da podrži mlade i djecu kako bi kroz župne sekcije, druženje, molitvu i pjevanje ostvarili sebe kao ljudi, kršćani i katolici. Draga djeco, ministrantska služba u Crkvi je veoma važna. Ministranti su prvi pomoćnici svećeniku kod oltara. Oni su služitelji koji pripremaju i donose darove na oltar, darove kruha i vina koji postaju Tijelo i Krv Kristova.

Read more …

Župne obavijesti od 13.9. do 26.9.2021.

U utorak (14.9.) je blagdan Uzvišenja Svetog Križa: To je godišnjica posvete Katedrale, 50 godina misništva dvojice naših svećenika don Marka Kutleše i don Mihovila Zrne, 25 godina misništva biskupa Petra Palića i provincijala fra Miljenka Šteke i još 4 hercegovačka svećenika. Svečana misa u Katedrali koju predvodi biskup Petar je u 18 sati.21. 9. je patron župe i godišnjica posvete crkve sv. Mateja u Mosta­ru: svečana misa u crkvi sv. Mateja na Rudniku je u 18 sati.

Read more …

Župne obavijesti od 30.8. do 12.9.2021.

Primopredaja naše župe Presveto­ga Trojstva Blagaj - Buna izvršena je u četvrtak, 26. kolovoza u 10 sati. Bivši župnik don Nikola predao je po crkvenim propisima sadašnjem našem župniku don Slavenu u nazočnosti biskupijskog povjerenika mons. Željka Majića, biskupova delegata, sve što je po pravu propisano (knjige, dokumente, arhiv, inventar, račune itd.). Primopredaja je uredno izvršena. Don Nikoli želimo sretan početak na novoj službi a našem novom župniku don Slavenu i župnom vikaru don Tomislavu izražavamo toplu dobrodošlicu u župu te molimo Božji blagoslov Presvetoga Trojstva u njihovu budućem djelovanju na području naše župe.

Read more …