Župne obavijesti: 1.11. - 14.11. 2010.

Svete mise za pokojne ne možemo više primati na određeni dan (datum) jer su svi termini za ovu godinu popunjeni. Primamo samo mise “na nakanu” (bez datuma). Za slijedeću godinu mise za pokojne počet ćemo primati sredinom dvanaestog mjeseca. Prve godišnjice koje padaju u slijedećoj godini un­aprijed se već bilježe svima koji su upisani u našu Maticu umrlih za ovu godinu. Župni vjeronauk neće se održavati u poned­jeljak i utorak (Svi sveti i Dušni dan) zbog misa po grobljima. U druge dane tjedna bit će po redovitom rasporedu. Naši darovatelji: - Mario Blažević za crkvu 100 KM;

Read more …

Župne obavijesti: 18. 10. - 31. 10. 2010.

Župni vjeronauk se održava po već ust­aljenom rasporedu. Naši darovatelji: - Nada Raguž za crkvu 50 KM Listopadska pobožnost u našoj župi predviđena je svakim radnim danom pola sata prije večernjih svetih misa u mjesecu listo­padu. Svete mise tijekom listopada su večernje u 18 sati. Dakle, listopadska pobožnost započinje u 17.30. Molimo Gospinu krunicu i litanije a ovogodišnju listopadsku pobožnost predvodi Liturgijska sekcija HKM-a u surad­nji s ostalim sekcijama. Pozivamo sve mlade, napose osnovnoškolce i srednjoškolce da ti­jekom listopada češće svrate u našu crkvu i pomole se Bogu po zagovoru naše i Isusove majke, Blažene Djevice Marije.

Read more …

Župne obavijesti: 4.10. - 17.10. 2010.

Župni vjeronauk se održava po već ust­aljenom rasporedu. Naši darovatelji: - Anđelko Đopa za crkvu 100 KM - Danko Stojanović za crkvu 100 KM Crkveno vjenčanje žele sklopiti Vedran Lečić, sin Milana i Vesne r. Glibo iz Mostara, i Dajana Vranjkić, kći Mladena i Ankice r. Zovko iz naše župe.

Read more …

Župne obavijesti: 20. 09. - 03. 10. 2010.

Župni vjeronauk započeli smo upisom prošloga tjedna. Upis se nastavlja i u tjednu koji je pred nama, uz neke izmjene rasporeda kojeg donosimo u ovom broju Župnog lista. Naši darovatelji: - Mijo Radić za crkvu 100 KM - Ivan Rogić za crkvu 50 eura - Ivica Bošković (+Luke) za crkvu 100 KM - Robert Perić (Mirkov) za crkvu 100 KM - Slavenko Dragoje za crkvu 100 KM

Read more …

Župne obavijesti: 06. 09. - 19. 09. 2010.

Ispovijed školske djece uz početak nove školske godine bit će u subotu, 11. rujna u crkvi s početkom u 10 sati. Blagoslov đaka uz početak nove školske go­dine bit će u nedjelju 12. rujna na pučkoj misi u 11 sati. Župni vjeronauk počima u ponedjeljak, 13. rujna, prema rasporedu koji ćemo objaviti uz ispovijed i blagoslov đaka 11. i 12. rujna. Prvi i drugi razred devetogodišnje škole imat će vjeronauk par puta godišnje (na poziv svećenika). Treći razred devetogodišnje te drugi, četvrti, peti, šesti i sedmi osmogodišnje imaju vje­ronauk jedanput u dva tjedna (poslije prije­podnevne smjene u školi). Treći razred osmogodišnje (prvopričesnici) i osmi razred (krizmanici) imaju vjeronauk svakoga tjedna.

Read more …

Župne obavijesti: 23. 08. - 05. 09. 2010.

Darovatelji za obnovu crkve u Blagaju (prigodom susreta biskupa i svećenika Puljića sa svojom rodbinom 7. kolovoza): Fra Marko Puljić, Ante Filipović, don Ivan Štironja, don Tomislav Puljić, don Krešo Puljić, Ivan Tolj, Mile Puljić, Janja Raguž, Vinko Božinović, Stojan Puljić, Slavko Puljić, Ivan Anđelić, Vinko i Iva Aranjoš, Velimir Anđelić, Anđa i Marko Filipović, Ljubica Puljić, Marinko Puljić, sestra Klara Puljić, Boženka Božinović, Mirjana Puljić, Pavo Puljić, Ana Blažević, Danijel Radman, Ivica Aleksić i Ivica Puljić. Prikupljeno je tri tisuće i dvije stotine KM.

Read more …

Župne obavijesti: 26. 07. - 22. 08. 2010.

Župni list tijekom ljeta izlazi mjesečo (za četiri tjedna umjesto dvotjedno) kao dvobroj. Ženidbeni navještaj: Crkveni brak žele sk­lopiti Dalibor Dodik, sin Ante i Zdenke r. Dusper, i Renata Josipović, kći Mije i Ivanke r. Dusper. Božji blagoslov! Naši darovatelji: - Nenad Antunović za crkvu 50 KM - Jedna osoba za karitas 50 KM - Obitelj Tomislava Solde za karitas 200 KM - Ivo Ćorić (Stankov) za crkvu 100 KM - Jedna obitelj za gradnju crkve 50 eura - Karla Krešo za karitas 22 KM - Spaso Raguž za crkvu 150 KM

Read more …

Župne obavijesti: 28. 06. - 25. 07. 2010.

Župni list tijekom ljeta izlazit će mjesečno (za četiri tjedna umjesto dvotjedno) kao dvo­broj. Termin dnevnih misa radnim danima ti­jekom srpnja i kolovoza bit će u 7 sati ujutro (umjesto u 7.30). Večernjih misa neće biti preko ljeta (osim vjenčanja ili misa uz spro­vode). Župni vjeronauk za ovu godinu smo završili u prvoj polovici lipnja. Sekcije subotom tijekom srpnja i kolovoza neće se održavati.

Read more …

Župne obavijesti: 14. 06. - 27. 06. 2010.

Župni vjeronauk za ovu godinu završili smo ovaj (prošli) tjedan. Krizmanici i sekcije sub­otom imat će svoje redovite susrete do kraja mjeseca lipnja. Krizma u našoj župi bit će 20. lipnja u 11 sati. ispovijed za krizmanike, njihove roditelje i kumove bit će dan prije, u subotu 19. lipnja, u 10 sati. Naši darovatelji: - Luca Mandarić za crkvu 100 KM - Marko Perić za crkvu 50 KM - Marica Bošnjak za crkvu 50 KM - Ruža Lovrić za crkvu 50 KM - Dragan Knezović za crkvu 100 KM

Read more …

Župne obavijesti: 31. 05. - 13. 06. 2010.

Krizma u našoj župi bit će u nedjelju, 20. lip­nja, u 11 sati. Roditeljski susret za roditelje krizmanika bit će u nedjelju, 6. lipnja, poslije pučke mise u 11 sati u crkvi. Ispit za krizmanike bit će u četvrtak, 10. lip­nja u 16 sati u prostorijama Pastoralnog cen­tra bl. Alojzija Stepinca. Blagoslov polja i sveta misa na Kočinama bit će u nedjelju, 13. lipnja, na sv. Antu, u 9 sati.

Read more …