Župne obavijesti: 06. 09. - 19. 09. 2010.

Ispovijed školske djece uz početak nove školske godine bit će u subotu, 11. rujna u crkvi s početkom u 10 sati. Blagoslov đaka uz početak nove školske go­dine bit će u nedjelju 12. rujna na pučkoj misi u 11 sati. Župni vjeronauk počima u ponedjeljak, 13. rujna, prema rasporedu koji ćemo objaviti uz ispovijed i blagoslov đaka 11. i 12. rujna. Prvi i drugi razred devetogodišnje škole imat će vjeronauk par puta godišnje (na poziv svećenika). Treći razred devetogodišnje te drugi, četvrti, peti, šesti i sedmi osmogodišnje imaju vje­ronauk jedanput u dva tjedna (poslije prije­podnevne smjene u školi). Treći razred osmogodišnje (prvopričesnici) i osmi razred (krizmanici) imaju vjeronauk svakoga tjedna.

Read more …

Župne obavijesti: 23. 08. - 05. 09. 2010.

Darovatelji za obnovu crkve u Blagaju (prigodom susreta biskupa i svećenika Puljića sa svojom rodbinom 7. kolovoza): Fra Marko Puljić, Ante Filipović, don Ivan Štironja, don Tomislav Puljić, don Krešo Puljić, Ivan Tolj, Mile Puljić, Janja Raguž, Vinko Božinović, Stojan Puljić, Slavko Puljić, Ivan Anđelić, Vinko i Iva Aranjoš, Velimir Anđelić, Anđa i Marko Filipović, Ljubica Puljić, Marinko Puljić, sestra Klara Puljić, Boženka Božinović, Mirjana Puljić, Pavo Puljić, Ana Blažević, Danijel Radman, Ivica Aleksić i Ivica Puljić. Prikupljeno je tri tisuće i dvije stotine KM.

Read more …

Župne obavijesti: 26. 07. - 22. 08. 2010.

Župni list tijekom ljeta izlazi mjesečo (za četiri tjedna umjesto dvotjedno) kao dvobroj. Ženidbeni navještaj: Crkveni brak žele sk­lopiti Dalibor Dodik, sin Ante i Zdenke r. Dusper, i Renata Josipović, kći Mije i Ivanke r. Dusper. Božji blagoslov! Naši darovatelji: - Nenad Antunović za crkvu 50 KM - Jedna osoba za karitas 50 KM - Obitelj Tomislava Solde za karitas 200 KM - Ivo Ćorić (Stankov) za crkvu 100 KM - Jedna obitelj za gradnju crkve 50 eura - Karla Krešo za karitas 22 KM - Spaso Raguž za crkvu 150 KM

Read more …

Župne obavijesti: 28. 06. - 25. 07. 2010.

Župni list tijekom ljeta izlazit će mjesečno (za četiri tjedna umjesto dvotjedno) kao dvo­broj. Termin dnevnih misa radnim danima ti­jekom srpnja i kolovoza bit će u 7 sati ujutro (umjesto u 7.30). Večernjih misa neće biti preko ljeta (osim vjenčanja ili misa uz spro­vode). Župni vjeronauk za ovu godinu smo završili u prvoj polovici lipnja. Sekcije subotom tijekom srpnja i kolovoza neće se održavati.

Read more …

Župne obavijesti: 14. 06. - 27. 06. 2010.

Župni vjeronauk za ovu godinu završili smo ovaj (prošli) tjedan. Krizmanici i sekcije sub­otom imat će svoje redovite susrete do kraja mjeseca lipnja. Krizma u našoj župi bit će 20. lipnja u 11 sati. ispovijed za krizmanike, njihove roditelje i kumove bit će dan prije, u subotu 19. lipnja, u 10 sati. Naši darovatelji: - Luca Mandarić za crkvu 100 KM - Marko Perić za crkvu 50 KM - Marica Bošnjak za crkvu 50 KM - Ruža Lovrić za crkvu 50 KM - Dragan Knezović za crkvu 100 KM

Read more …

Župne obavijesti: 31. 05. - 13. 06. 2010.

Krizma u našoj župi bit će u nedjelju, 20. lip­nja, u 11 sati. Roditeljski susret za roditelje krizmanika bit će u nedjelju, 6. lipnja, poslije pučke mise u 11 sati u crkvi. Ispit za krizmanike bit će u četvrtak, 10. lip­nja u 16 sati u prostorijama Pastoralnog cen­tra bl. Alojzija Stepinca. Blagoslov polja i sveta misa na Kočinama bit će u nedjelju, 13. lipnja, na sv. Antu, u 9 sati.

Read more …

Župne obavijesti: 17. 05. - 30. 05. 2010.

Župni vjeronauk i sekcije subotom su po uobičajenom rasporedu. Na hodočašće mladih u Zadar 8. i 9. svib­nja naši mladi odlaze zajedno s mladima župe Sv. Mateja iz Mostara. želimo im sretan put i plodonosno sudjelovanje na susretu mladih! Svibanjska pobožnost započinje u subotu, 1. svibnja. Svakog radnog dana kroz mjesec svibanj, pola sata prije večernje sv. mise (u 17.30), molit ćemo Gospinu krunicu i litanije zajedno u crkvi. Kroz mjesec svibanj nema jutarnjih misa radnim danima. Svibanjsku pobožnost predvodit će i organizirati udru­ga žena sv. Veronika a pomagat će im naši vjeroučenici kad god to budu mogli i to po ovom rasporedu:

Read more …

Župne obavijesti: 03. 05. - 16. 05. 2010.

Župni vjeronauk i sekcije subotom su po uobičajenom rasporedu. Na hodočašće mladih u Zadar 8. i 9. svibnja naši mladi odlaze zajedno s mladima župe Sv. Mateja iz Mostara. Želimo im sretan put i plodonosno sudjelovanje na susretu mladih! Svibanjska pobožnost započinje u subotu, 1. svibnja. Svakog radnog dana kroz mjesec svibanj, pola sata prije večernje sv. mise (u 17.30), molit ćemo Gospinu krunicu i litanije zajedno u crkvi. Kroz mjesec svibanj nema jutarnjih misa radnim danima. Svibanjsku pobožnost predvodit će i organizirati udruga žena sv. Veronika a pomagat će im naši vjeroučenici kad god to budu mogli i to po ovom rasporedu:

Read more …

Župne obavijesti: 19. 04. - 02. 05. 2010.

U nedjelju, 18. travnja, poslije mise u 11 sati jest drugi ovogodišnji susret vjeroučenika 1. i 2. razreda devetogodišnje i 1. razreda osmogodišnje škole, zajedno sa svojim roditeljima, u našoj crkvi. U nedjelju, 25. travnja, naši prvopričesnici i njihovi roditelji doći će na misu u 11 sati. Poslije mise je roditeljski sastanak za roditelje prvopričesnika i dogovor oko Prve pričesti i ispovijedi. Župni vjeronauk za sve ostale uzraste je po uobičajenom rasporedu...

Read more …

Župne obavijesti od 5. travnja 2010. do 18. travnja 2010 godine

Župni vjeronauk započinje ponovno s ponedjeljkom 12. travnja. Ovaj tjedan poslije Uskrsa neće biti vjeronauka osim za prvopričesnike koji započinju u subotu 10. travnja. Sekcije subotom započinju u subotu 10. travnja. Termin večernje mise radnim danima (četvrtkom i petkom) od Uskrsa pa nadalje bit će u 18 sati. Prva Pričest u našoj župi predviđena je za nedjelju 2. svibnja. U našoj župi se priprema 37 kandidata za Prvu pričest i ispovijed. Molimo za njih!

Read more …