Stepinčevo, 10. veljače 2018.

Subota, 10. veljače 2018. Sto dvadeset godina od rođenja i krštenja Alojzija Viktora Stepinca i dvadeset godina od proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca po odluci svetoga pape Ivana Pavla II. u Mariji Bistrici. Dan zimski, vedar i buran. Kako se večer približava, vjetar pojačava, a misari pristižu u župnu crkvu na Buni, gdje svečano proslavljamo zaštitnika našega pastoralnoga centra. Od svega nam je najdraže kada su u crkvi u najvećem broju bili nazočni upravo korisnici pastoralnoga centra, tj. vjeroučenici i pjevači koji su ispunili crkveni korski prostor i pjesmom uzveličali misno slavlje.

Read more …

Treća večer trodnevnice za Stepinčevo

U petak, 9. veljače 2018., proslavljen je treći dan trodnevnice u čast blaženome Alojziju Stepincu, zaštitniku pastoralnoga centra na Buni. Misno slavlje predvodio je don Ilija Petković, župni vikar katedralne župe u Mostaru. Na početku svete Mise nazočne je pozdravio župnik don Nikola zahvaljujući don Iliji, prošlogodišnjem mladomisniku, što je predslavio misno slavlje na svetkovinu Presvetoga Trojstva u Blagaju i što je kao mlad svećenik uvijek spreman priskočiti u pomoć svim župnicima u Hercegovini za zamjenu i slavlje sakramenata i dijeljenje blagoslova.

Read more …

Drugi dan trodnevnice

U četvrtak 8. veljače 2018., proslavili smo i drugi dan trodnevnice u čast blaženoga Alojzija Stepinca koji je zaštitnik pastoralnoga centra na Buni. U dupke punoj crkvi na Buni predstavljeni su župnoj zajednici i ovogodišnji kandidati za sakrament svete Potvrde. Svečano misno slavlje predvodio je don Damir Pažin, župni vikar u župi sv. Ivana apostola i evanđelista u Mostaru, uz koncelebraciju župnika don Nikole Menala i župnoga vikara don Ivana Bijakšića. Nakon navještaja Božje Riječi uslijedilo je predstavljanje 25 kandidata za primanje sakramenta svete Potvrde.

Read more …

Prva večer trodnevnice

Kao i svake godine tako i ove na prvi dan trodnevnice u čast našega velikana i blaženika Stepinca, 8. veljače, imali smo u župi svečanost predstavljanja kandidata za sakramente svete ispovijedi i svete Pričesti. Na mladima svijet ostaje! Sudeći prema prizoru sa svečane svete Mise, svijet ostavljamo u dobrim rukama. Naš župnik don Nikola Menalo pozvao je za prvi dan trodnevnice don Ivana Marčića, župnoga vikara u župi sv. Mateja apostola i evanđelista u Mostaru, koji je predslavio euharistijsko slavlje te na kojem su se predstavili naši mladi prvopričesnici, njih trideset i jedno (31).

Read more …

PROSLAVA BLAGDANA BL. ALOJZIJA STEPINCA NA BUNI, 10. veljače 2018. god.

Četvrtak, 8. veljače 17,30 - Euharistijsko klanjanje 18 - Sveta Misa; predvodi don Damir Pažin, župni vikar u župi sv. Ivana, ap. i ev. U Mostaru; pjevanje animiraju mladi iz ove župe - predstavljanje krizmanika Petak, 9. veljače 18 - Sveta Misa; predvodi don Ilija Petković, župni vikar katedralne župe u Mostaru; pjevanje animiraju mladi iz ove župe Subota, 10. veljače, blagdan bl. Alojzija Stepinca 18 sati: svetu Misu predslavi mr. don Ivan Perić, župnik Ilića i Cima; pjevanje animiraju domaći zborovi “Mir” i “Put ljubavi” Nedjelja, 11. veljače, Šesta nedjelja kroz godinu (ispušta se spomendan Gospe Lurdske i Dan bolesnika)

Read more …

Popis blagoslovljenih obitelji i vjernika u župi o Božiću 2017. godine

- Dračevice: 12 obitelji, 37 vjernika; - Kočine: 18 obitelji, 50 vjernika; - Novo Naselje – Buna: 52 obitelji, 190 vjernika; - Ortiješ: 432 obitelji, 1563 vjernika; Ukupno: 755 obitelji; 2587 vjernika; od toga, po kazivanju u kućama, u inozemstvu je 129 osoba. Prosjek članova po obitelji u cijeloj župi je 3,42, tj. obitelji u župi prosječno nemaju četiri člana.

Read more …

Statistika u župi prema župnim maticama za 2017. godinu

• Matica krštenih: 35 (muških 18; ženskih 17); 2 više nego 2016. • Matica umrlih: 18 (muških 11; ženskih 7); 7 manje nego 2016. Četvero ih živjelo na terenu župe, ostali dopremljeni iz drugih župa i pokopani u groblja na teritoriju naše župe. • Matica krizmanih: 22 (muških 11; ženskih 11); 23 manje nego 2016. • Prvopričesnika: 27 (muških 14; ženskih 13); 8 manje nego 2016. • Matica vjenčanih: 20 parova; dva više nego 2016. • Djece na župnom vjeronauku: 270;

Read more …

Sretan Božić i blagoslovljena Nova godina (video)

Sretan Božić i blagoslovljenu Novu 2018. godina žele Vam župnik don Nikola i župni kapelan don Ivan

Read more …

DIJAMANTNI PIR PETRA I DRAGICE R. JOZIĆ

Svetom Misom zahvalnicom naši su dijamantni jubilarci željeli u zajedništvu s djecom, unucima, praunucima te rodbinom, prijateljima i znancima zahvaliti Presvetome Trojstvu za sve radosti i žalosti tijekom minulih 60 godina. Petar je sudjelovao u Misi a Dragica zbog zdravstvenih tegoba nije nazočila Euharistiji nego se kod kuće ispovjedila i pričestila.
Petar, sin Petrov i Mande r. Kovačević, rođen je 12. srpnja 1934. god. a Dragica, kći Ivana Anđelića i Ruže r. Šimunović, rođena je 15. studenoga 1933. god. Vjenčali su se u Konjicu, 17. 11. 1957.

Read more …

Glazbeni susret crkvenih bendova, vokalno instrumentalnih sastava i zborova mladih

Sinoć je u kripti župne crkve svetih Petra i Pavla nakon svete Mise u 18 sati, a u okviru Tropletovih dana kulture 2017., održan glazbeni susret crkvenih bendova, vokalno instrumentalnih sastava i zborova mladih. Sudjelovalo je 14 bendova, vokalno instrumentalnih sastava i zborova mladih iz 11 hercegovačkih župa: Zbor mladih Petrus, župa sv. Petra i Pavla, Mostar VIS Bios, župa sv. Ivana apostola i evanđelista VIS Sion, župa sv. Tome apostola Klapa Bura, župa sv. Ivana Krstitelja Glavosjek, Gradina Djevojačka skupina Angelus, župa sv. Mateja Mješoviti zbor mladih Mir, župa Presvetoga Trojstva, Blagaj-Buna

Read more …