OBREDI VELIKOGA TJEDNA

Veliki Četvrtak 18 - MISA VEČERE GOSPODNJE I PRANJE NOGU APOSTOLIMA Veliki Petak 18 - OBREDI VELIKOGA PETKA (pjevanje Muke, ljubljenje križa i sv. pričest) Velika subota 20 sati: USKRSNO BDJENJE (blagoslov ognja ispred crkve, blagoslov svijetla, vode, hrane i uskrsnih jaja)Nedjelja: USKRS 8 sati: RANA MISA 8 sati: MISA U BLAGAJU 10 sati: PUČKA MISA

Read more …

Pohod mladih naše župe na srednjovjekovni grad hercega Stjepana Kosače

U nedjelju, 19. ožujka, nekolicina mladih iz naše župe, zajedno sa župnikom don Nikolom i kapelanom don Damirom, bili su u pohodu na srednjovjekovni grad hercega Stjepana Kosače, poznatiji kao Stjepangrad, ponad Blagaja. Skupina mladih zajedno sa župnikom i kapelanom, uputila se u popodnevnim satima prema gradu. Sa mjesta na kojem stoji naša župna crkva Presvetoga Trojstva u Blagaju, puca pogled na orlovsku utvrdu hercega Stjepana, koja se nalazi na 266 metara visokoj litici izdan vrela rijeke Bune.

Read more …

Pokorničko hodočašće u svetište Kraljice Mira u Hrasno

I ove godine, kao i prethodnih godina, organizirano je pokorničko hodočašće u marijansko svetište Trebinjsko – Mrkanske biskupije u Hrasno. Svake korizmene nedjelje hodočaste po tri župe, a po vlastitoj želji mogu im se priključiti i vjernici iz drugih župa. U drugu korizmenu nedjelju, 12. ožujka, hodočastila je naša župa Presvetoga Trojstva Blagaj – Buna, zajedno sa ostalim župama te ostali mnogobrojni vjernici.

Read more …

Hodočašće u Mariju Bistricu, 20. i 21. svibnja 2017. god.

Naša župa organizira, u Gospinu mjesecu svibnju, hodočašće nebeskoj Majci u nacionalno svetište u Mariju Bistricu.
Kratki program hodočašća: Subota, 20. 5. Polazak u jutarnjim satima, obilazak Karmela, svetišta u Remetama (gdje je predviđena sv. Misa), Katedrale u Zagrebu s grobom blaženoga Alojzija Stepinca Noćenje u Mariji Bistrici s večerom.
Nedjelja, 21 5. Doručak, pobožnosti i sv. Misa u Nacionalnom svetištu, običazak ženskog Karmela. Povratak u večernjim

Read more …

Postulator kauze za proglašenje svetim blaženoga Alojzija u našoj župi

Duhovna priprava i proslava blagdana blaženog Alojzija Stepinca koja je na poseban način obilježena u našoj župi trajala je cijeli tjedan. Svaki dan, crkva je bila puna, svi su se žurili u crkvu kako bi sudjelovali na svetim misama i čuli propovijed o velikom sinu hrvatskoga naroda i bleženiku Katoličke Crkve Alojziju Stepincu. Mnogi su se ovih dana okupljali uz sliku blaženog Alojzija Stepinca, dolazili sa svojim prošnjama za zdravlje, posao, uspjeh na ispitu, mir u obitelji... Sve što čini našu svakodnevnicu našlo se ovih dana pred bl. Alojzijem.

Read more …

Blagdan Gospe Lurdske i svjetski dan bolesnika

U propovijedi, don Stjepan govorio je o povezanosti Gospe Lurdske i Blaženog Alojzija Stepinca kojeg naša župa ovih dana na poseban način slavi. Blaženi Alojzije bio je veliki štovatelj Lurdske Gospe zbog čega nije ni čudo da ih slavimo u dva dana. Don Stjepan je naglasio kako je po zapovijedi Gospe, Benardica otkrila izvor vode u Lurdu. Gospa je od nje zatražila da je popije i da se opera u njoj.

Read more …

Stepinčevo na Buni

Župa Presvetoga Trojstva na Buni svečano je sinoć, 10. veljače, proslavila blagdan blaženoga Alojzija Stepinca, zaštitnika njihova Pastoralnog centra. Središnje misno slavlje u 18 sati predvodio je kotorski biskup mons. Ilija Janjić. U koncelebraciji je uza župnika don Nikolu Menala i župnoga kapelana don Damira Pažina bilo 15-ak svećenika među kojima i generalni vikar naših biskupija i bivši župnik ove župe don Željko Majić te također bivši župnik don Bernard Marjanović

Read more …

Druga večer trodnevnice na Buni

Drugu večer trodnevnice za blagdan bl. Alojzija Stepinca posjetio nas je biskup iz Mostara, član Mješovite komisije koja proučava ulogu kardinala Stepinca u ratnom i poratnom vremenu Drugoga svjetskog rata. Svečanu sv. Misu predslavio je biskup u suslavlju s generalnim vikarom don Željkom Majićem, župnikom don Nikolom, kapelanom don Damirom i don Davorom Berezovskim dok je don Marin Skender ispovijedao vjerni puk. Pod Misom je pjevao dječji zbor „Put ljubavi“,

Read more …

Posjet bogoslova našoj župi

Na poziv župnika don Nikole Menala našu su župnu zajednicu na 4. Nedjelju kroz godinu, 29. siječnja 2017. god. posjetili bogoslovi iz Sarajeva zajedno sa svojim odgojiteljima. Na poseban način uljepšali su misno slavlje u 9:30 i 11 sati koje su predvodili rektor vlč. Josip Knežević i vicerektor vlč. Marko Mikić. Pod misama je pjevao zbor mladih bogoslova, budućih svećenika, Vis „Emanuel“.

Read more …

Proslava blagdana bl. Alojzija Stepinca na Buni (NAJAVA)

Duhovna priprava i proslava blagdana Utorak, 7. veljače Sveta Misa u 18 sati; predvodi don Mladen Šutalo, župnik župe sv. Ivana ap. i ev. iz Mostar; pjevanje animiraju mladi iz ove župe Srijeda, 8. veljače Svetu Misu predslavi biskup dr. Ratko Perić; pjevanje animiraju domaći zborovi “Mir” i “Put ljubavi” Nakon svete Mise u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca bit će predstavljanje nove biskupove knjige Kristove poruke sedmerim Crkvama;

Read more …