Župne obavijesti od 14.1. do 27.1.2019.

Za kapelu u Ortiješu (KM): Stojan Sučić 100. Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2019. nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Oni koji se nanovo žele prijaviti neka to učine što prije. Pretplata ostaje ista i gledajte izmiriti tijekom mjeseca siječnja. Čišćenje crkve. Na svetkovinu Krštenja Gospodinova, 13. siječnja, uza svete Mise moći ćete dati svoj obiteljski prilog za godišnje čišćenje crkve i cvijeće kojim ukrašavamo oltarište. Župni vjeronauk i sekcije započet ćemo 21. siječnja 2019. premadosadašnjem rasporedu.

Read more …

Župne obavijesti od 31.12. do 14.1.2019.

Župne višelisne kalendare možete nabaviti u župnom uredu. Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2019. nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Oni koji se nanovo žele prijaviti neka to učine što prije. Pretplata ostaje ista i gledajte izmiriti tijekom mjeseca siječnja. Čišćenje crkve. Na Vodokršte i svetkovinu Krštenja Gospodinova, 6. i 13. siječnja, uza svete Mise moći ćete dati svoj obiteljski prilog za godišnje čišćenje crkve i cvijeće kojim ukrašavamo oltarište. Nastavak božićnoga blagoslova obitelji:

Read more …

Župne obavijesti od 17.12. do 30.12.2018.

Misne nakane: Obiteljske misne nakane za pokojne i žive započeli smo primati od Druge nedjelje došašća. Crkveni tisak za 2019. godinu nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Nedjelju Caritasa proslavit ćemo na Treću nedjelju došašća.  Udruga žena sv. Veronika ravnat će karitativnim štandom iza Misa. Zahvaljujemo svima koji su pripremili kolače i pecivo. Župne višelisne kalendare moći ćete nabaviti u župnom uredu od IV. Nedjelje došašća. Mise zornice su ujutro u 6 sati. Slavit ćemo ih i subotom ujutro, a mogu se zamijeniti i svetom Misom subote navečer.

Read more …

Župne obavijesti od 3.12. do 16.12.2018.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po ustaljenom rasporedu do 8. prosinca, jer 15. prosinca započinjemo s božićnim ispovijedima. Susreti HKM-a su redovito srijedom u 20 sati. Misne nakane za sljedeću godinu primat ćemo od Druge nedjelje došašća. Prvi Petak je 7. prosinca. Ispovijed je pola sata prije Mise zornice. Mogućnost za ispovijed bit će tijekom mjeseca prosinca do Badnjega dana svako jutro prije Misa zornica. Zimske kvatre su u srijedu, 12., petak, 15. i subotu 16. prosinca 2018.

Read more …

Župne obavijesti od 19.11. do 2.12.2018.

Blagdan Sv. Cecilije, zaštitnice crkvenoga pjevanja, slavi se 22. studenoga. Budući da svi članovi zborova, zbog raznih obveza i zaduženja, ne mogu doći na svetu Misu taj dan, pozivamo ih na svetkovinu Krista Kralja, u nedjelju, 25. studenoga, poslije svetih Misa na prigodno druženje u župnim prostorijama. Ujedno im zahvaljujemo na trudu i zalaganju kroz probe i pripreme za župna slavlja. Misne nakane za sljedeću godinu primat ćemo od Druge nedjelje došašća

Read more …

Župne obavijesti od 5.11. do 18.11.2018.

Za Misijsku nedjelju, 21. listopada prikupili smo za naše misionare iznos od 1328,00 KM. U njihovo ime svima srdačno zahvaljujemo! Krizma u drugoj župi. Često se susrećemo s roditeljima koji žele dijete krizmati u drugoj župi. Ukoliko ima takvih roditelja trebaju napismeno zatražiti i u pismu obrazložiti razloge zbog kojih bi se dijete krizmalo izvan naše župe. Zamolbu ćemo s popratnim pismom uputiti u biskupiju i odgovor priopćiti roditeljima

Read more …

Župne obavijesti od 22.10. do 4.11.2018.

Ženidbeni navještaj Sakrament sv. ženidbe žele sklopiti: Zlatko Brkić, sin Mirkov i Anđe r. Beljo iz naše župe i Ines Ćubela, kći Zoranova i Danijele r. Cvitanović iz katedralne župe u Mostaru. Njihovo vjenčanje predviđeno je u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, 3. studenoga 2018. Ako netko zna za neku ženidbenu zapreku dužan je javiti u župni ured. Listopadska pobožnost je pola sata prije večernje sv. Mise. Pobožnost završavamo, ako bude lijepo vrijeme, procesijom, u srijedu, 31. listopada. Župni vjeronauk, sekcije, probe za pjevače i svirače,

Read more …

Župne obavijesti od 8.10. do 21.10.2018.

Radovi na kapeli u Ortiješu. Ovih smo dana sagradili zidove na krovu kapele u Ortiješu koji će služiti za skriveni krov. Pokrivanje kapele i ulazna vrata na njoj su veliki zahvat koji će pričekati neka bolja vremena. Zagrepčani u Blagaju. Danas, u nedjelju, 7. listopada dolaze nam hodočasnici iz župa sv. Nikole, biskupa i sv. Josipa Radnika iz Zagreba s dva autobusa predvođeni župnikom vlč. Marijom Bičkom i đakonom Božom Šutalom rodom iz naših krajeva.

Read more …

Župne obavijesti od 24.9. do 7.10.2018.

Ženidbeni navještaji Sakrament sv. ženidbe žele sklopiti: - Josip Leovac, sin Ivin i Anđe r. Brizić iz župe Jajce i Ružica Rajič, kći Ivanova i Bosiljke r. Krešo iz naše župe. Njihovo vjenčanje predviđeno je u crkvi Presvetoga Tijela i Krvi Kristove na Buni, 29. rujna 2018. u 14,30 sati. - Darko Šekerija, sin Vinkov i Dragice r. Livaja iz naše župe i Ornela Džidić, kći Andrijina i Ivice r. Marić iz župe sv. Marka u Cimu. Njihovo vjenčanje predviđeno je u crkvi Krista Dobrog Pastira u Cimu, 29. rujna 2018.

Read more …

Župne obavijesti od 10.9. do 28.9.2018.

Uzvišenje Svetoga Križa U petak 14. rujna u 18 sati, svečanom sv. Misom koju će predvoditi naš mjesni biskup mons. Ratko Perić, u mostarskoj katedrali, proslavit ćemo blagdan Uzvišenja Svetoga Križa. To je dan posvete mostarske katedrale. Taj dan je i obljetnica biskupskoga ređenja našega biskupa. Pozivamo vjernike da se u molitvenom zajedništvu oko euharistijskoga stola okupimo oko biskupa te molimo za cijelu nam biskupiju i blagoslovljeno služenje našega biskupa. Blagdan sv. Mateja, ap. i ev. svečano se slavi u Mostaru na Rudniku. Svečana sv. Misa bit će u petak, 21. rujna 2018. u 18 sati. Župnik i kapelan pozivaju sve na sv. Misu i pobožnost.

Read more …