Župne obavijesti od 23.4. do 6.5.2018.

Pobožnost Trinaest utoraka sv. Anti je utorkom, pola sata prije večernje sv. Mise do svečeva spomendana. Euharistijsko klanjanje je kroz mjesec travanj četvrtkom pola sata prije večernje Mise. Kroz mjesec svibanj je pobožnost Blaženoj Djevici Mariji. Svibanjska pobožnost započinje u utorak, 1. svibnja. Pobožnost krunice i litanije predmoliti će žene iz udruge Sv. Veronika. Pobožnost je pola sata prije večernje sv. Mise. Ženidbeni navještaj Sakrament sv. ženidbe žele sklopiti:

Read more …

Župne obavijesti od 9.4. do 22.4.2018.

Ženidbeni navještaj Sakrament sv. ženidbe žele sklopiti Josip Jozić, sin Borisov i Marlene r. Šimić iz župe sv. Ivana Krstitelja-Glavosjeka-Gradina i Ivona Dogan, kći Ilijina i Ruže r. Baketarić iz naše župe. Njihovo vjenčanje predviđeno je na Buni u petak, 20. travnja 2018. god. u 17 sati. Ako netko zna za neku ženidbenu zapreku dužan je javiti u župni ured. Napomena mladencima

Read more …

Župne obavijesti od 26.3. do 8.4.2018.

Uskrsna ispovijed u župi bit će na Cvjetnicu u 14 i 15,30 sati. Nakon ispovijedi bit će blagoslov maslinovih grančica i sv. Misa. Obavijest prvopričesnicima Probe za prvopričesnike bit će 3., 4. i 5. travnja poslije večernje sv. Mise. Ispovijed prvopričesnika i roditeljabit će u petak, 6. travnja u 17 sati. Prvopričesnici trebaju doći u Pastoralni centar u nedjelju, 8. 4. 2018. u 10,30 sati obučeni u prvopričesničke haljine. Preuzimanje prvopričesničkih haljina bit će na Veliki četvrtak poslije Mise Večere Gospodnje u Pastoralnom centru.

Read more …

Župne obavijesti od 12.3. do 25.3.2018.

Uskrsna ispovijed u župi bit će na Cvjetnicu u 14 i 15,30 sati. Nakon ispovijedi bit će blagoslov maslinovih grančica i sv. Misa. Sv. Josip, zaštitnik biskupije Proslava je 19. ožujka. Svete su Mise u katedrali kroz jutro a svečana je sv. Misa u 18 sati. Tko želi poći neka pođe u vlastitoj organizaciji, jer grad nije daleko. Pobožnost križnoga puta tijekom korizme je petkom u 17,30, pola sata prije večernje svete mise, u našoj crkvi na Buni. Župni vjeronauk, ministrantski susret kao

Read more …

Župne obavijesti od 26.2. do 11.3.2018.

Biskupijsko hodočašće na grob bl. Alojzija Stepinca, 3. ožujka 2018. god. Iz biskupije su nas obavijestili o zajedničkom hodočašću svih župa u Hercegovini na grob bl. Alojzija Stepinca. Mi se pridružujemo ovoj hvale vrijednoj organizaciji te se planiramo uputiti prema Zagrebu. Program za 3. ožujka 2018. Polazak ispred župne crkve u 1 sat poslije ponoća. Putuje se autoputom

Read more …

Župne obavijesti od 12.2. do 25.2.2018.

Predstavljanje knjiga Župnik nevesinjski, don Ante Luburić, obavještava da će u četvrtak, 15. veljače u katedralnoj dvorani u Mostaru u 19 sati biti predstavljene dvije knjige: Katolička Crkva u Fočanskom i Čajničkom kraju i Katolička Crkva u Nevesinju i Gornjoj Hercegovini Poziv je upućen svim vjernicima a posebice onima koji su rodom iz ove župe. Lijepo bi bilo sudjelovati na ovom duhovno-kulturnom događaju. Zatvorena župna kuća u Blagaju Sljedeći tjedan planiramo zatvoriti župnu kuću u Blagaju.

Read more …

Župne obavijesti od 29.1. do 11.2.2018.

PROSLAVA BLAGDANA BL. ALOJZIJA STEPINCA NA BUNI, 10. veljače 2018. god. Duhovni događaji i proslava blagdana
Srijeda, 7. veljače
18 - Sveta Misa; predvodi don Ivan Marčić, župni vikar u župi sv. Mateja, ap. i ev. iz Mostara; pjevanje animiraju mladi iz ove župe - predstavljanje prvopričesnika Četvrtak, 8. veljače 17,30 - Euharistijsko klanjanje 18 - Sveta Misa; predvodi don Damir Pažin, župni vikar u župi sv. Ivana, ap. i ev. U Mostaru; pjevanje animiraju mladi iz ove župe - predstavljanje krizmanika Petak, 9. veljače 18 - Sveta Misa; predvodi don Ilija Petković, župni vikar katedralne župe u Mostaru; pjevanje animiraju mladi iz ove župe

Read more …

Župne obavijesti od 15.1. do 28.1.2018.

Popis blagoslovljenih obitelji i vjernika u župi o Božiću 2017. godine Prošlih dana obišli smo župu uzduž i poprijeko blagoslivljajući obitelji i susrećući se s vjernicima. Bog nas je obdario lijepim vremenom bez kiše i lijepim dočekom u obiteljima koje posjećujemo o Božiću. Iako je statistika krnja, jer nažalost ne ulazimo u sve hrvatske kuće u župi, ipak evo pregleda po mjestima kao i ukupan broj obitelji, vjernika i onih koji su privremeno ili će ostati zastalno u inozemstvu:

Read more …

Župne obavijesti od 1.1. do 14.1.2018.

Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2018. godinu nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Oni koji se nanovo žele prijaviti neka to učine što prije. Pretplata ostaje ista i gledajte izmiriti tijekom mjeseca siječnja. Čišćenje crkve. Na Vodokršte i svetkovinu Krštenja Gospodinova, 6. i 7. siječnja, uz svete Mise moći ćete dati svoj obiteljski prilog za godišnje čišćenje crkve i cvijeće kojim ukrašavamo oltarište.

Read more …

Župne obavijesti od 18.12. do 31.12.2017.

Crkveni tisak za 2018. godinu nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Nedjelju Caritasa proslavit ćemo na Treću nedjelju došašća (mise poslije podne). Udruga žena sv. Veronika ravnat će karitativnim štandom iza Misa. Zahvaljujemo svima koji su pripremili kolače i pecivo. Župne višelisne kalendare možete nabaviti u župnom uredu. Mise zornice su ujutro u 6 sati. Slavit ćemo ih i subotom ujutro, a mogu se zamijeniti i svetom Misom subote navečer. Četvrta subota adventa: OČIĆI. 

Read more …