Župne obavijesti od 3.6. do 16.6.2019.

Susret sa ženama iz udruge “Sv. Veronika” bit će u četvrtak, 6. lipnja nakon večernje sv. Mise. Ako se netko želi nanovo učlaniti u udrugu može to učiniti u ovaj četvrtak. PRESVETO TROJSTVO titular župe nedjelja, 16. lipnja 2019. 11 - Sveta misa samo u Blagaju, nema Misa na Buni. Misu predvodi don Josip Radoš, župni vikar na Gradini; pod Misom pjeva zbor TKIM-a u Mostaru predvođen prof. don Nikom Luburićem. Marija Majka Crkve u Katedrali U ponedjeljak, 10. lipnja naša katedralna župa slavi svoju zaštitnicu Mariju Majku Crkve. Svečana sv. Misa u katedrali bit će u 18 sati.

Read more …

Župne obavijesti od 20.5. do 2.6.2019.

Obavijest krizmanicima Albumi s proslave sakramenta krizme moći ćete preuzeti u župnom uredu od utorka, 21. svibnja 2019. nakon večernje sv. Mise. Pri preuzimanju albuma ponesite i krizmane haljine. Župni vjeronauk i sekcije nastavljamo po ustaljenom rasporedu. Susret dječjih zborova, 1. lipnja 2019. Svrha održavanja: Misijska godina proglašena od naših biskupa Mjesto održavanja: Sjemenište u Travniku Broj prijavljenih zborova: 12 Pjesme misijskoga sadržaja: Svih 12 zborova otpjevati će legendarnu misijsku pjesmu Tamo gdje palme cvatu. Ta zajednički otpjevana pjesma bit će ujedno i naša predstavnica u Rimu. Naš dječji zbor Put ljubavi je među ovih 12 zborova

Read more …

Župne obavijesti od 6.5. do 19.5.2019.

Proslava Kraljice Mira je u nedjelju, 12. svibnja u 11 sati u svetištu u Hrasnu. Tko želi poći organizirano na hodočašće može se prijaviti do četvrtka, 9. svibnja. Polazak autobusa je nakon rane Mise Obavijest krizmanicima Krizma u našoj župi bit će sa sv. Misom u subotu, 11. svibnja u 11 sati. Krizmanici u krizmaničkim haljinama trebaju doći pola sata prije Mise; Proba za krizmu bit će u četvrtak, 9. svibnja nakon večernje sv. Mise; Ispovijed krizmanika, kumova i roditelja biti će u petak, 10. svibnja u 17, 30 sati.

Read more …

Župne obavijesti od 22.4. do 5.5.2019.

Obavijest prvopričesnicima Probe za prvopričesnike bit će 23., 24. i 25. travnja poslije večernjih sv. Misa; Ispovijed prvopričesnika i roditelja bit će u subotu, 27. travnja u 17 sati; - Pobožnost Trinaest utoraka sv. Anti bit će svakoga utorka pola sata prije večernje sv. Mise do svečeva spomendana; Prvi Petak u mjesecu svibnju, 3. 5. Ispovijed je u 17,30 Euharistijsko klanjanje je kroz mjesec travanj četvrtkom pola sata prije večernje Mise. Kroz mjesec svibanj je pobožnost Blaženoj Djevici Mariji.

Read more …

Župne obavijesti od 14.4. do 21.4.2019.

Župni vjeronauk i sekcije Završili smo s vjeronaukom i sekcijama u prošlu subotu. Nastavak župnoga vjeronauka i sekcija bit će pravovremeno objavljen u župnom listu. Svi oni koji imaju zaduženja i probe za Veliki Tjedan, Uskrs i Prvu Pričest pridržavat će se dogovorenih termina. Ispovijed starih i bolesnih - Utorak, 9. travnja od 9 sati: Kosor, Gnojnice, Dračevice, Kočine, Hodbina, Brodari i Buna; - Srijeda, 10. travnja, od 9 sati: Ortiješ.

Read more …

Župne obavijesti od 25.3. do 7.4.2019.

- Pobožnost križnoga puta je korizmenim petcima pola sata prije večernje sv. Mise; - Pobožnost Trinaest utoraka sv. Anti započeli smo prošloga tjedna. Pobožnost će biti svakoga utorka pola sata prije večernje sv. Mise do svečeva spomendana. - Susret s članicama udruge “Sv. Veronika” bit će na prvi četvrtak u travnju (4. 4.) nakon večernje sv. Mise Nedjelja solidarnosti u BiH Na redovitom zasjedanju BK BiH u Sarajevu, 3. studenoga 2015. odlučeno je da Treća korizmena nedjelja bude Nedjelja solidarnosti u partikularnoj Crkvi u BiH.

Read more …

Župne obavijesti od 11.3. do 24.3.2019.

- Svetkovina sv. Josipa, zaručnika BDM i zaštitnika naše Mostarskoduvanjske biskupije bit će svečano proslavljena svetom Misom u utorak, 19. 3. 2019. s početkom u 18 sati u mostarskoj katedrali. Mi ćemo u našoj župi proslaviti svetkovinu sv. Josipa i ujedno započeti utorke sv. Anti pola sata prije večernje sv. Mise. - Nedjelja solidarnosti Crkve u BiH bit će na treću nedjelju korizme.

Read more …

Župne obavijesti od 25.2. do 10.3.2019.

Župni vjeronauk, ministrantski susret kao sekcije i probe zborova su po ustaljenom rasporedu. - Pobožnost križnoga puta je korizmenim petcima pola sata prije večernje svete Mise - Zaručnički tečaj Pozivamo sve zaručnike koji planiraju u tijeku ove godine sklopiti ženidbu na zaručničke tečajeve. Tečajevi će se održati u:  Katedrala: 1. - 3. 3.; 19 - 21 sati; Sv. Petar i Pavao u Mostaru: 11. - 15. 3.; Čapljina: 8., 9. i 10. 3.; 19 - 21 sati; Stolac: 29., 30. i 31. 3; 19 - 21 sati. Zaručnički tečaj je obvezatni dio pripreme za vjenčanje.

Read more …

Župne obavijesti od 11.2. do 24.2.2019.

Ponedjeljak, 11. veljače, Gospa Lurdska i Dan bolesnika Pod večernjom sv. Misom u 18 sati bit će podjela sakramenta bolesničkoga pomazanja starima i bolesnima Iz Poruke pape Franje za 27. Svjetski dan bolesnika 11. veljače 2019.
»Besplatno primiste, besplatno dajte! « (Mt 10, 8), riječi su koje je Isus izgovorio kad je slao svoje apostole naviještati Evanđelje, kako bi se njegovo Kraljevstvo širilo djelima besplatne ljubavi. U prigodi XXVII. Svjetskog dana bolesnika, koji će se svečano slaviti 11. veljače 2019. u Kalkuti (Calcutta) u Indiji, Crkva, kao Majka sve svoje djece, osobito bolesnih – podsjeća nas da su velikodušne geste, poput one dobrog Samarijanca, najvjerodostojnije sredstvo evangelizacije. Briga za bolesnike zahtijeva profesionalnost i nježnost, izravne i jednostavne geste koje se slobodno

Read more …

Župne obavijesti od 28.1. do 10.2.2019.

Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2019. nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Oni koji se nanovo žele prijaviti neka to učine što prije. Pretplata ostaje ista i gledajte izmiriti tijekom mjeseca siječnja. Župni vjeronauk, ministrantski susret kao sekcije i probe zborova su po ustaljenom rasporedu. Blagdan sv. Vlahe ili Blaža pada u nedjelju, 3. veljače. Obred grličanja bit će pod sv. Misama Navještaj Uskrsa i važnih termina kroz ovu godinu: Središte čitave liturgijske godine Uskrsno je trodnevlje našega Gospodina raspetoga, ukopanoga i uskrsloga, a vrhunac mu je Uskrs 21. 4. 2019.

Read more …