2012

Župne obavijesti: 05. 3. - 18. 03. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Herceg Stjepan namjerava nabaviti narodne nošnje za svoje članove. U tu svrhu računa i na pomoć naših župljana. Njihovi će službeni predstavnici u drugoj polovici mjeseca ožujka posjetiti naše obitelji po župi da oni koji žele i mogu dadnu svoj prilog, makar i skromni.

Read more …

HKM NA KUPRESU

Od četvrtka navečer (23. veljače) pa do subote popodne (25. veljače) uže i šire vodstvo HKM-a zajedno s odabranim članovima iz svake sekcije proveli su na Kupresu u školi skijanja i zajedničkom druženju. Dvadesetak "hakaemovaca" od kojih polovica prvi put na skijama okušalo se pod vodstvom instruktora u skijanju. Svi početnici su proskijali a ostali napredovali u poznavanju ovog bijelog športa...

Read more …

BISKUP KRSTIO PETERO DJECE

Svečano je bilo danas na Buni. Pod misom u 11 sati, u nedjelju, 19. veljače, maš biskup Ratko Perić krstio je petero djece: Luciju Vujičević, Antu Karlovića, Jakova Marića te blizne Martu i Mateu Puljić. Uz biskupa Ratka koncelebrirali su don Ivan štironja i župnik don Bernard. Puna crkva vjernika i zbor mladih Mir svojom molitvom i pjesmom pridonijeli su ljepoti ovoga slavlja.

Read more …

Župne obavijesti: 20. 02. - 04. 03. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Za vanjsku fasadu crkve na Buni (KM): Zrinko Pinčić 50, N. N. 100. Za Župni list (KM): Danijela Krešo 10, Tomo Nikolić 10. Pobožnost križnoga puta tijekom korizmebit će petkom u 17.30, pola sata prije večernje svete mise, u našoj crkvi na Buni. Milostinja, koja će se prikupljati petkom tijekom korizme,

Read more …

STEPINČEVO 2012.

U petak, 10. veljače, svečanom svetom Misom u 18 sati, proslavljen je blagdan blaženoga Alojzija Stepinca čije ime nosi Pastoralni centar na Buni, župa Presvetoga Trojstva, Blagaj-Buna. Unatoč nezapamćenu snijegu i zimi, okupilo se više svećenika i preko dvjesta vjernika. Svetu je Misu predvodio don Mladen Šutalo, župnik župe sv. Ivana, apostola i evanđelista, iz Mostara, a koncelebrirali su: župnik don Bernard Marijanović, te svećenici don Ivo Šutalo, don Tomislav Ljuban, don Marko Šutalo, don Tonino i don Ivan Štironja.

Read more …

STEPINČEVO I TRODNEVNICA PO PROGRAMU

Unatoč snijegu i nevremenu nastojat ćemo održati planirani raspored proslave Stepinčeva i trodnevnice koja mu prethodi. Utorak navečer prvopričesnici, srijeda navečer krizmanici, četvrtak navečer Župno pastoralno vijeće... Malo smo počistili snijeg ispred crkve i župne kuće uz pomoć bagera i HKM-a. Prvopričesnici i krizmanici, kao i njihovi roditelji - ukoliko mogu - neka dođu na predviđene mise, predstavljanje i roditeljske kako je i planirano! Dobro došli!

Read more …

Župne obavijesti: 06. 2. - 19. 02. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu. Ukoliko se ne održava nastava u školi - neće biti ni župnog vjeronauka. Za vanjsku fasadu crkve na Buni (KM): Mato Krtić 50, Ante Marić 100, Marko Perić 100. Za Župni list (KM): Mijo Marjanović 20, Ivica Bošković 10, Slavko Brljević 20. Korizma ove godine započinje s Čistom srijedom - Pepelnicom, 22. veljače.

Read more …

SNIJEG OKOVAO BUNU

Danas, 4. veljače, Buna se probudila zametena snijegom. Još jučer je snijeg prekrio cijeli ovaj kraj ali još je nekako bilo prohodno za automobile. Sada je to već velika avantura. Ako se mora - ide se pješice. Vremenska prognoza najavljuje nastavak padavina. Struje još ima, ali dokle? Ima li drva?

Read more …

STEPINČEVO 2012. - NAJAVA

Najava proslave blagdana bl. Alojzija Stepinca, zaštitnika našeg Pastoralnog centra na Buni, 10. veljače 2012. - Utorak, 7. II.: 17.30 – Krunica 18.00 - Misa i predstavljanje prvopričesnika 18.30 - Roditeljski susret za prvopričesnike - Srijeda, 8. II.: 17.30 – Krunica 18.00 - Misa i predstavljanje krizmanika 18.30 - Roditeljski susret za krizmanike - Četvrtak, 9. II.: 17.30 - Euharistijsko klanjanje 18.00 - Sveta misa 18.30 - Susret Župnog pastoralnog vijeća - Petak, 10. II.: 17.30 – Krunica 18.00 - Svečana sveta misa

Read more …

Župne obavijesti: 23. 01. - 05. 02. 2012.

Župni vjeronauk i sekcije održavaju se po već ustaljenom rasporedu iz prvog polugodišta. Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2012. godinu nastavit će dolazit po dosadašnjem popisu. Pretplata ostaje ista i plaća se u mjesecu siječnju. Crkveno vjenčanje žele sklopiti: - Slaven Biloš, sin Ive Biloša i Ružice r. Lukić iz naše župe, i Marijana Pranjić, kći Šimuna Pranjića i Nade r. Kovač, također iz naše župe. - Mario Matoš, sin Miroslava Matoša i Zdravke r. Stanić, iz naše župe,

Read more …