2021

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ

Božić je najradosniji kršćanski blagdan. Neka nam Božićna radost ostane u srcima ne samo kroz ove Božićne dane koji su pred nama nego kroz čitavu godinu. On se rodio u štali iz ljubavi prema tebi, zato na tu njegovu ljubav nemojmo ostati gluhi nego mu je uzvratimo. Želimo vam svima radostan Božić, neka se Isus nastani u vašim srcima i u vašim obiteljima.

NA DOBRO VAM DOŠAO BOŽIĆ, SVETO POROĐENJE ISUSOVO!

Vaši don Slaven i don Tomislav

Read more …

Župne obavijesti od 20.12. do 2.1.2022.

Misne nakane: Obiteljske misne nakane primamo u župskom uredu za mjesec siječanj i veljaču. Kroz ova dva mjeseca mise će biti ujutro u 7 : 30 sati, a utorkom i četvrtkom bit će misa i u 18 sati. Za vrijeme blagoslova obitelji bit će samo jutarnje mise. Generalna proba svi sudionika u Božićnom programu bit će u srijedu (22. XII) u 20 sati. Crkveni tisak: oni koji žele primati katolički tisak nek se prijave u župni ured do Nove Godine. Ženidbeni navještaj: Sakramenat braka žele sklopiti:

Read more …

ŽUPNA BOŽIĆNA ISPOVJED

U ponedjeljak, 13. prosinca, je najvažniji događaj u Došašću za našu župu, a to je zajednička župska ispovijed. Nastojmo u što većem broju doći, jer to nije samo tvoja osobna ispovijed nego u tim zajedničkim ispovijedima treba se vidjeti zajedništvo naše župske zajednice. Bit će 4 termina: prije podne u 9 i 11 sati, a poslije podne u 16 i 18 sati. Iza svakog termina bit će sveta misa. Taj dan neće biti mise zornice u 6 sati.

Read more …

Župne obavijesti od 6.12. do 19.12.2021.

Misne nakane: Od danas primamo svete Mise za mjesec siječanj i veljaču 2022. godine. Od Nove godine svete mise u župi ćemo imati svakim radnim danom u 7. 30 sati, a utorkom i četvrtkom i u 7. 30 i u 18 sati. Za vrijeme blagoslova obitelji mise će biti samo ujutru u 7. 30 sati. Ako netko želi primati katolički tisak u idućoj godini neka se prijavi u župni ured, kako bi na vrijeme mogli izvršiti uplatu za iduću godinu. Stigli su i 12-lisni kalendari za iduću godinu koje možete kupiti u župnom uredu

Read more …

ISPOVJED STARIH I BOLESNIH

u našoj župi bit će u ponedjeljak, 6. prosinca od 9 sati. Ponedjeljak, 6. prosinca: Kosor, Gnojnice, Dračevice, Kočine, Hodbina i Buna. Ponedjeljak, 6. prosinca: Ortiješ

Read more …

BOŽIĆNA ISPOVJED PRIPADNIKA HVO-a

U četvrtak, 9. prosinca, u našoj župi bit će ispovijed OS HVO-a iz vojarne Čapljina i Livno. Pokorničko bogoslužje i ispovijed je u 10 sati, a u 11 sati predviđena je sveta misa koju će predvoditi Msgr. biskup Tomo Vukšić, Vojni Ordinarij i Vrhbosanski nadbiskup koadjutor

Read more …

Župne obavijesti od 22.11. do 5.12.2021.

Božićna ispovijed u našoj župi bit će 13.XII, termine ispovijedi objavit ćemo naknadno i na vrijeme. Velika Božićna ispovijed u kojoj se kajemo i dobivamo oproštenje grijeha, simbolizira i naše župno zajedništvo tj. zajedničku radost da se čistim srcem i dostojno pripravimo na dolazak i rođenje našega Spasitelja Isusa Krista. USPOSTAVA BLAGAJNE HKM - a Dragi župljani, u dogovoru s mladima naše župe koji su u HKM-u, osnovali smo blagajnu koja će se koristiti isključivo za potrebe HKM-a. Mi ćemo svakako stati iza njihovog rada i aktivnosti u župi ali vas potičemo da se i vi odazovete u ovom projektu i podržite naše mlade, najprije molitvom, a onda i financijski.

Read more …

Župne obavijesti od 8.11. do 21.11.2021.

VJERONAUK za 5, 6, 7 i 8 razred: U srijedu (10. XI) vjeronauk u crkvi za 5 razred u 11.15 sati, a za 7 razred u 13 sati. U ponedjeljak (15. XI) vjeronauk u crkvi za 6 i 8 razredu u 13 sati. Ostali vjeronauci i sekcije su po ustaljenom rasporedu. Susreti HKM svake srijede u 20 sati. Za Misijsku nedjelju, 31. listopada prikupili smo za naše misionare iznos od 2630,00 KM. U njihovo ime svima srdačno zahvaljujemo. U mjesecu studenom, četvrtkom nakon večernje svete mise imamo klanjanje Presvetom Sakramentu.

Read more …

Župne obavijesti od 25.10. do 7.11.2021.

Za crkvu (KM): Ob. pok. Božice Puljić 100, N. N. 100, Za župni list (KM): Marija Perić 10., Ivanka Stojanović 10. Kruh sv. Ante (KM): Katarina Kosača Kotromanić Rođena 1424. god. u Blagaju, kći Stjepana Vukčića Kosače. Udajom za kralja Stjepana Tomaša prihvaća katoličku vjeru i njoj ostaje vjerna do svoje smrti. Uzorna ka­tolkinja u svakom pogledu, pomažući oni­ma kojima je pomoć potrebna i radeći na duhovnoj izgradnji naroda. Imala je dvoje djece. Podigla je nekoliko crkava i kapela.

Read more …

Župne obavijesti od 11.10. do 24.10.2021.

Misijska nedjelja ove godine pada na 24. listopada. Mi ćemo kao i prijašnjih godina aktivno sudjelovati u širenju misijske svijesti među nama i konkretnim djelima pomoći potrebitije od nas. Sva milostinja te nedjelje bit će za misije. Proslava sv. Luke u Ilićima U ponedjeljak, 18. listopada 2021. župa u Ilićima proslavit će blagdan sv. Luke evanđelista, svoga nebeskoga zaštitnika. Sveta misa je u 18 sati.

Read more …