2014

Božićna čestitka

Dragi župljani, dragi posjetitelji župnog portala od srca vam čestitamo svetkovinu Rođenja našega Spasitelja Isusa Krista!

Sretan i blagoslovljen Božić! don Nikola i don Marin

Read more …

Raspored božićnog blagoslova obitelji

Subota, 27. 12. od OIL AC pumpe do Konzuma i Sadovi Nedjelja, 28. 12.; poslije Misa Buna - Novo Naselje Ponedjeljak, 29. 12. Hodbina i Brodari Utorak, 30. 12. Kosor, Kula, Potpetak, Petak, Pržine i Mlinice Srijeda, 31. 12. Ortiješ ( 1 . i 9. ulica) Četvrtak, 1. 1.; poslije pučke Mise Ortiješ (2. ulica od Mostara )

Read more …

Župne obavijesti od 22.12.2014. do 4.1.2015.

Višelisne kalendare s naslovnicom bl. Alojzija Stepinca možete nabaviti u župnom uredu. Mise “Zornice” bit će u našoj crkvi do Badnjega dana (uključivo) u 6 sati. Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2015. godinu nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Oni koji se nanovo žele prijaviti neka to učine što prije. Također ako se netko želi odjaviti neka to odmah učini. Pretplata ostaje ista.

Read more …

Završna srijeda HKM-a

Simbolični završetak jednog jako fino ispunjenog vremena djelovanja HKM-ovaca od sredine mjeseca listopada do zadnje srijede prije blagdana Božića obilježili smo veselim,zajedničkim druženjem mladih uz topli napitak. Ni pljuskovi kiše nisu mogli pokvariti želju mladih da provedu ugodnu večer uz svoje prijatelje i druge mlade. U dvorani su nas dočekali spremljeni stolovi sa  grickalicama

Read more …

Put Sv. Jakova

Ovu srijedu, na susretu HKM-a imali smo gosta predavača gospodina Draženka Marijanovića koji nam je govorio o svome hodočasničkome putu CAMINO SANTIAGO (u prijevodu Put Sv. Jakova). Putovao je u grupi od četvoro ljudi. Svoje putovanje započeli su na ulazu na Pirineje (vrata Sv. Ivana) gdje su dobili školjku (znak Sv. Jakova) i putovnicu na koju bi svaki put dobili zeleni pečat u svakom hotelu kao znak da su prešli određeni dio puta pješke. Dnevno su pješačili 8-12 sati.

Read more …

Župne obavijesti od 8.12. do 21.12.2014.

Crkveni tisak (Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Mak, Radosna vijest...) za 2015. godinu nastavit će dolaziti po dosadašnjem popisu. Oni koji se nanovo žele prijaviti neka to učine što prije. Također ako se netko želi odjaviti neka to odmah učini. Pretplata ostaje ista. Nedjelju Karitasa proslavit ćemo na Treću nedjelju došašća. Pozivam vas kao i prijašnjih godina da pripremite koji kolač, kiflicu ili kakav drugi proizvod kako bismo od prodaje domaćih proizvoda usrećili druge.

Read more …

Sv. Nikola u našoj župi

Subota, 6. prosinca, bila je, kako za one koji slave imendan, tako i za naše najmlađe župljane uistinu posebna. Naime, spomendan svima omiljenog sveca, sv. Nikole, obilježen je u našoj župi na jedan, zaista poseban način. Svi članovi HKM-a zajedno sa našim župnikom pakirali su paketiće za najmlađe župljane, a voditeljice dječjeg zbora, ujedno i članice HKM-a, spremile su pjesme, o djeci najdražem sv. Nikoli, za taj subotnji program.

Read more …

Raspored ispovijedi

Ispovijed starih i bolesnih: - utorak, 9. prosinca, oko 8 sati Kosor, Gnojnice, Dračevice, Kočine; - srijeda, 10. prosinca, oko 8 sati Hodbina, Brodari i Buna; - četvrtak, 11. prosinca, oko 8 sati. Ortiješ Ako ima netko nanovo prijavite da mogu uvrstiti u raspored za božićnu ispovijed. Božićna ispovijed u našoj župi bit će na Četvrtu nedjelju došašća, 21. XII., u 14 sati te u 15,30 sati zajedno sa sv. Misama.

Read more …

HKM: Pripreme za blagdan sv. Nikole

Na početku školske/akademske godine odlučili smo da, kao i do sada, ne zaboravimo naše najmlađe župljane. Sukladno tomu, kao i blagdanu sv. Nikole, omiljenog sveca kod djece, članovi HKM-a su, jedan od svojih redovnih susreta, odlučili posvetiti upravo najmlađima. Budući da smo mi, manje-više, odrasli i već odavno shvatili tko se krije iza darova u vrijedno očišćenoj čizmici, odlučili smo zajedno s našim župnikom i đakonom organizirati

Read more …

Na kišovitu srijedu

Tek što smo zamijetili lemilice, bušilice i slične građevinske aparate, znali smo da ovo neće biti standardna srijeda razgovora i promišljanja. Ovu srijedu smo imali radionicu , a ono što smo radili bilo je zanimljivo, ali nimalo lako. Nakon zajedničke molitve, župnik nam je pokazao četiri velika, narančasta valjka koja nisu, napominjem, nimalo jeftina i laka.

Read more …