2017

Župne obavijesti od 19.6. do 2.7.2017.

Presveto Srce Isusovo slavi se se u više naših župa, a posebice u svetištu Srca Isusova u Studencima. Svečana sv. Misa bit će u petak, 23. lipnja 2017. u 19 sati. Misu predslavi biskup iz Mostara msgr. Ratko Perić. Mise po grobljima: 18. 6. Kočine - misa u groblju u 9,30 25. 6. Dračevice - misa u groblju u 9,30 2. 7. Kamena-misa u groblju u 11 Mise u oratoriju, ako bude lijepo vrijeme, slavit će se od nedjelje, 25. lipnja 2017. do kraja mjeseca kolovoza i to po ljetnom rasporedu: Rana u 8 sati i Pučka u 9,30 sati Pučka je zbog vrućina prebačena s 11 na 9,30 sati.

Read more …

Proslavljen titular župe Blagaj-Buna

Župna svetkovina Presvetoga Trojstva u Blagaju i na Buni proslavljena je 11. lipnja svečanom nedjeljnom Euharistijom u 11 sati u blagajskoj crkvi. Misno slavlje predvodio je don Ilija Petković, župni vikar u mostarskoj katedrali, uz koncelebraciju župnika don Nikole Menala i župnoga vikara don Damira Pažina. Na poziv župnika don Nikole već tradicionalno misno slavlje svojim pjevanjem pratio je Mješoviti zbor studenata

Read more …

Župne obavijesti od 5.6. do 18.6.2017.

Ženidbeni navještaj Sakrament ženidbe žele sklopiti Ljubo Erdelić, sin Velimirov i Anđe r. Šantić iz župe Čerin i Marijana Pehar, kći Markova i Gordane r. Šimunović iz naše župe. Njihovo vjenčanje predviđeno je 10. lipnja 2017. god. u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru. Ako netko zna za neku ženidbenu zapreku dužan je javiti u župni ured Misa za poginule branitelje bit će u srijedu, 14. lipnja 2017. god. s početkom u 10 sati. Nadamo se da ćemo biti zajedno kao i branitelji a ne se razdvajati na frakcije i grupacije

Read more …

Hodočašće župe Presvetog Trojstva Blagaj – Buna u Mariju Bistricu

U subotu i nedjelju, 20. i 21. svibnja, župljani župe Blagaj – Buna, zajedno sa svojim kapelanom don Damirom Pažinom, hodočastili su u hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Polazak autobusom bio je organiziran u 6 sati ispred crkve na Buni. Pomolivši se za sretan i blagoslovljen put hodočasnici su krenuli put granice sa Hrvatskom i autocesti. I dok su prolazili kroz krševitu Dalmatinsku zagoru, ravnu i šumovitu Liku omeđenu planinama

Read more …

Župne obavijesti od 22.5. do 4.6.2017.

Mise po grobljima – napomene Ovih dana dolazimo po grobljima na sv. Mise svojim dragim pokojnima i moliti Boga za plodonosam blagoslov polja. Zbog dostojanstva prema pokojnima i Bogu lijepo bismo vas zamolili da pripazimo na ova sveta mjesta kako se ne bi profanizirala. Stoga, vas uljudno molimo da: kućne ljubimce ne puštate po grobljima, da lijepo počistite groblja i grobnice, da se uredno održava inventar, crkveni predmeti, kapelice i okoliš, da pomognete svima onima koji su zaduženi oko uređenja groblja.

Read more …

Koncert marijanskih pjesama u Blagaju

Sinoć je u crkvi Presvetoga Trojstva u Blagaju s početkom u 19 sati upriličen  koncert marijanskih pjesama pod izvedbom Studija glazbene umjetnosti Sveučilišta u Mostaru. Župnik don Nikola Menalo pozdravio je drage goste i zahvalio im na predivnim izvedbama pjesama posvećenih našoj nebeskoj Majci Mariji u ovom njezinu mjesecu svibnju.

Read more …

Župne obavijesti od 7.5. do 21.5.2017.

Hodočašće u Mariju Bistricu, 20. i 21. 5. 2017. Sastanak s hodočasnicima bit će u petak, 12. svibnja poslije večernje sv. Mise. Na sastanku će se utvrditi broj hodočasnika i da li je netko odustao te će se hodočasnici pobliže upoznati s programom hodočašća. Župni vjeronauk i sekcije su po ustaljenom rasporedu. HKM je u srijedu, 10. svibnja u 20 sati. Očekuje nas organizacija vjeronaučne olimpijade i pripreme za svetkovinu Tijelova.

Read more …

SHKM, Vukovar, 2017. god.

“Krist – nada naša” (1 Tim 1,1) pod ovim geslom, 30.000 mladih iz BiH, Hrvatske te mladih raseljenih u inozemstvu bilo je ujedinjeno u Kristu na susretu Hrvatske katoličke mladeži u gradu heroja - Vukovaru. Deseti jubilarni susret znakovito je održan u gradu koji je simbol stradanja i patnje ali još više simbol ustrajnosti i nade. Grad je vrvio mladim ljudima, 29. i 30. Travnja. Takve lijepe prizore Vukovar ne pamti, potpuno drugačija slika od svih dosadašnjih! Taj vikend Vukovar je bio grad mladeži.

Read more …

Prva sveta Pričest u župi

Nedjelja, koja se naziva Malim Uskrsom ili Bijelom nedjeljom, za 27 djece naše župe jedan je od najvažnijih događaja u njihovom dosadašnjem životu. Njih 27 obučeni u bijele haline poput anđela pristupili su sakramentu prve svete pričesti. Uz pratnju svojih roditelja, po prvi put susreli su se sa živim Isusom, po prvi put primili su tijelo Kristovo. Radost i sreća vidljivo su sijali na licima prvopričesnika. Njihovo uzbuđenje, nestrpljenje, ali i malu tremu, svi prisutni u crkvi mogli su osjetiti,

Read more …

Koncert Marijanske pjesme u Blagaju

Studij glazbene umjetnosti Sveučilišta u Mostaru upriličiti će koncert vokalne glazbe u ponedjeljak, 8. svibnja 2017., u 19 sati u crkvi Presvetoga Trojstva u Blagaju. Na programu će biti izvedeni gregorijanski napjevi i višeglasne skladbe posvećene Blaženoj Djevici Mariji. Na koncertu sudjeluju studenti odsjeka Solo pjevanja, Mješoviti i Muški zbor Studija glazbene umjetnosti te Komorni pjevački ansambl “Pro arte”, a pod vodstvom prof. mr. art. Katje Krolo-Šarac.

Read more …