2017

Župne obavijesti od 27.2. do 12.3.2017.

Susreta HKM-a. neće biti u srijedu, 1. 3. jer je neradni dan. Umjesto HKM-a pozivamo mladost na početak korizme i obred pepeljanja, koji će biti pod večernjom sv. Misom. Susret članica udruge sv. Veronika bit će na prvi četvrtak u mjesecu nakon večernje sv. Mise. Korizma ove godine započinje s Čistom srijedom - Pepelnicom, 1. ožujka. Zapovjedni je post i nemrs. Pobožnost križnoga puta tijekom korizme je petkom u 17,30, pola sata prije večernje svete mise, u našoj crkvi na Buni.

Read more …

Postulator kauze za proglašenje svetim blaženoga Alojzija u našoj župi

Duhovna priprava i proslava blagdana blaženog Alojzija Stepinca koja je na poseban način obilježena u našoj župi trajala je cijeli tjedan. Svaki dan, crkva je bila puna, svi su se žurili u crkvu kako bi sudjelovali na svetim misama i čuli propovijed o velikom sinu hrvatskoga naroda i bleženiku Katoličke Crkve Alojziju Stepincu. Mnogi su se ovih dana okupljali uz sliku blaženog Alojzija Stepinca, dolazili sa svojim prošnjama za zdravlje, posao, uspjeh na ispitu, mir u obitelji... Sve što čini našu svakodnevnicu našlo se ovih dana pred bl. Alojzijem.

Read more …

Blagdan Gospe Lurdske i svjetski dan bolesnika

U propovijedi, don Stjepan govorio je o povezanosti Gospe Lurdske i Blaženog Alojzija Stepinca kojeg naša župa ovih dana na poseban način slavi. Blaženi Alojzije bio je veliki štovatelj Lurdske Gospe zbog čega nije ni čudo da ih slavimo u dva dana. Don Stjepan je naglasio kako je po zapovijedi Gospe, Benardica otkrila izvor vode u Lurdu. Gospa je od nje zatražila da je popije i da se opera u njoj.

Read more …

Župne obavijesti od 13.2. do 26.2.2017.

Svetišta su nerazdvojno povezana s hodočašćima: „Hodočasnik treba svetište i svetište treba hodočasnika“. U svetište se ulazi prije svega da zahvalimo Bogu, svjesni da smo uzljubljeni prije nego što smo sami bili u mogućnosti ljubiti Ga; da izrazimo svoju hvalu Gospodinu za divote od Njega stvorene (usp. Ps 136); da zatražimo oproštenje grijeha koje smo počinili; da izmolimo dar vjere u našem vjerničkom životu i nužnu pomoć na životnom putu.

Read more …

Stepinčevo na Buni

Župa Presvetoga Trojstva na Buni svečano je sinoć, 10. veljače, proslavila blagdan blaženoga Alojzija Stepinca, zaštitnika njihova Pastoralnog centra. Središnje misno slavlje u 18 sati predvodio je kotorski biskup mons. Ilija Janjić. U koncelebraciji je uza župnika don Nikolu Menala i župnoga kapelana don Damira Pažina bilo 15-ak svećenika među kojima i generalni vikar naših biskupija i bivši župnik ove župe don Željko Majić te također bivši župnik don Bernard Marjanović

Read more …

Druga večer trodnevnice na Buni

Drugu večer trodnevnice za blagdan bl. Alojzija Stepinca posjetio nas je biskup iz Mostara, član Mješovite komisije koja proučava ulogu kardinala Stepinca u ratnom i poratnom vremenu Drugoga svjetskog rata. Svečanu sv. Misu predslavio je biskup u suslavlju s generalnim vikarom don Željkom Majićem, župnikom don Nikolom, kapelanom don Damirom i don Davorom Berezovskim dok je don Marin Skender ispovijedao vjerni puk. Pod Misom je pjevao dječji zbor „Put ljubavi“,

Read more …

Posjet bogoslova našoj župi

Na poziv župnika don Nikole Menala našu su župnu zajednicu na 4. Nedjelju kroz godinu, 29. siječnja 2017. god. posjetili bogoslovi iz Sarajeva zajedno sa svojim odgojiteljima. Na poseban način uljepšali su misno slavlje u 9:30 i 11 sati koje su predvodili rektor vlč. Josip Knežević i vicerektor vlč. Marko Mikić. Pod misama je pjevao zbor mladih bogoslova, budućih svećenika, Vis „Emanuel“.

Read more …

Župne obavijesti od 30.1. do 12.2.2017.

Misa za stare i bolesne iz župe bit će na blagdan Gospe Lurdske u 18 sati. Kao i prošle tako ćemo i ove godine podijeliti sakrament bolesničkoga pomazanja svima koji se osjećaju da bi trebali primiti ovaj sakrament. Susret HKM-a bit će 1. veljače u 20 sati. Svi oni koji žele poći na Susret HKM-a u Vukovaru, 29. i 30. travnja o. g. dužni su se prijaviti do Stepinčeva

Read more …

Proslava blagdana bl. Alojzija Stepinca na Buni (NAJAVA)

Duhovna priprava i proslava blagdana Utorak, 7. veljače Sveta Misa u 18 sati; predvodi don Mladen Šutalo, župnik župe sv. Ivana ap. i ev. iz Mostar; pjevanje animiraju mladi iz ove župe Srijeda, 8. veljače Svetu Misu predslavi biskup dr. Ratko Perić; pjevanje animiraju domaći zborovi “Mir” i “Put ljubavi” Nakon svete Mise u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca bit će predstavljanje nove biskupove knjige Kristove poruke sedmerim Crkvama;

Read more …

Dolazak sarajevskih bogoslova u našu župu

Studenti Tološkoga fakulteta u Sarajevu zajedno sa svojim odgojiteljem posjetit će našu župu i koju riječ progovoriti o duhovnom pozivu u nedjelju, 29. siječnja slaveći svete Mise u župnoj crkvi na Buni u 9,30 i 11 sati. Preporučujemo ih u vaše molitve kako bi ustrajalli i bili zaređeni za svećenike.

Read more …